Zelena – kako pripraviti sok iz zelene

Okt 4, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o zeleni.

Jaz imam zeleno doma in tudi za vas priporočam, da jo posadite, lahko jo pa tudi kupite v trgovini, ampak poskušajte dobiti čim bolj ekološko.

Sok iz zelene pripravite tako, da jo najprej operete, date v aparat za pripravo smutija, notri dodate približno 3 dcl vode in potem enostavno pokrijem in zmiksam. Nato vzamem cedilo ter mešanico precedim in pripravljen je sok za zjutraj na tešče. Gosti del shranimo za kasneje. Ko popijete sok, ne postanete takoj lačni, dobro se počutite.

Zelena vsebuje ogromno kalija. Kalij je tisti, ki pomaga pri tem, da odvaja vodo iz telesa. Vsebuje vitamin C, ki deluje proti strjevanju krvi. Vitamine skupine B, recimo B6 je tisti, ki pomaga pri presnovi ogljikovih hidratov in beljakovin.

Iz svojih izkušenj vam povem, da dejansko nisem spremenila nobene druge zadeve, razen to, da sem začela piti zjutraj na tešče zeleno in se mi je zgodilo, da dobesedno limfa se je preoblikovala, celulit je dobesedno izginili, nekaj kilogramov se je stopilo in neverjetno je, kako deluje na odvajanje strupov iz telesa.

Zelena vsebuje tudi ogromno količino A vitamina, ki je pomemben za obnovo sluznice dihal, prebavil, v bistvu po celem telesu obnavlja sluznico. Črevesje, ki je temelj imunskega sistema, je prekrito s sluznico. Vitamin A je dober za vid, odvaja strupe iz telesa in predvsem je kombinacija vseh mineralov in sicer natrij, kalcij, magnezij, ki delujejo na čiščenje medcelične tekočine.

Za vse tiste, ki imate občutek da ste težki, dajte poskusiti s sokom iz zelene. Zelena vsebuje E vitamin, ki je pomemben za prekrvavitev, lepo kožo, mladost, obnovo, čvrste nohte. Vsebuje C vitamin in predvsem v gostem delu zelene je ogromno vlaknin, ki pomaga pri tem, da se hrana normalno prebavi. Na prebavo pa deluje zato, ker vlaknine so hrana za dobre bakterije v črevesju in pomaga pri tem, da v bistvu se hrana normalno prebavi. Vlaknine vas tudi nasitijo in delujejo proti holesterolu, ker čistijo jetra in žolč. Hkrati pa deluje proti holesterolu zato, ker vsebuje B vitamin, saj naredi okrog maščob oblogo, da jih prenese v možgane in pomaga pri tem, da ta maščoba ne oksidira.

Zelena je super in predvsem, če boste raziskovali po raznih virih je knjiga “Hrana ki zdravi” ter “Medicinski medij” in tako naprej, govori o zeleni kot o čudežni zadevi proti virusu epstein-barr-ov virus, ki povzroča vsa vnetja v telesu, zatekanje sklepov, bolezen poljubljanja, zatrdnine na ščitnici, meglo v možganih, slabo koncentracijo, slabo spanje, težave v meni itd.. Tudi pri moških vpliva na plodnost, na erekcijo, dejansko deluje na čisto vse segmente našega počutja in dejstvo je, da zelena je tista, ki onesposobi viruse.

Ko smo delali sok iz zelene smo na stran dali gosti del zelene in to lahko uporabimo za smuti. V skledo damo gosti del zelene, čez dodam vodo, dodam dve žlici chia semen in zraven dodam še shake. Shake dodam zraven zato, ker vsebuje nekaj ogljikovih hidratov. Vse skupaj zmešamo in nastane božanski smuti. Chia semena vsebujejo ogromno količino vlaknin in v vodi toplih vlaknin povečuje sluz v črevesju torej lažje odvajanje blata. Poleg tega zelene ravno tako vsebuje ogromno vlaknin in v shake notri pa imamo veliko vitaminov, kalcij, magnezij, silicij, B vitamin, A vitamin, krom, itd. Krom pa preprečuje željo po sladkem.

Sedaj sem vam pokazala, kaj vse lahko naredite iz zelene in dajte še vi to in boste videli, kako dobro se boste počutili. Užvajte.