Že zjutraj postavite sebe na prvo mesto

Sep 27, 2022 | Osebna rast

Zakaj priporočam vsako jutro izvajanje vaj Vrelec mladosti?

Sama vaje Vrelec mladosti prakticiram že od leta 2006. Lahko bi rekli, da so vaje postale del mojega jutranjega rituala. Skozi leta sem se navadila, da zjutraj, ko vstanem, prižgem svečko, se zahvalim za nov dan, vzamem karte Prehod v novo dobo, jih premešam in med mešanjem vprašam: Stvarstvo, kakšno je danes sporočilo zame? Ko preberem sporočilo s kart, se lotim Tibetanskih vaj:

Prva vaja je, da se zavrtim okoli svoje osi 21x (začetniki Tibetanskih vaj začnite z tremi vrtljaji). Ta vaja vzpostavi elektromagnetno polje okoli nas in naredi kot nekakšen ščit.

Pri drugi vaji, se uležemo na hrbet in dvigujemo stegnjene noge, gor in dol. S to vajo krepimo trebušne mišice in mišice medeničnega dna. Najprej stisnemo mišice medeničnega dna (kot, da bi hoteli zadržati urin in potegniti proti popku), nato počasi dvignemo noge navzgor in jih počasi spustimo nazaj dol. Pomembno je umirjeno dihanje. S to vajo krepimo predvsem prvo čakro, ki je povezana s tem kdo jaz sem. Pri vsakem vdihu si ponavljajmo pozitivna sporočilo npr. Jaz vdihujem življenje ali pa se zahvalimo za stvari, za katere smo hvaležni in nato izdihnemo.

Pri tretji vaji pokleknemo, stisnemo mišice medeničnega dna, roki položimo pod zadnjo plat in se s trupom nagnemo nazaj, tako, da napnemo vratne mišice. Pri tem razbremenimo celotno hrbtenico.

Pri četrti vaji se usedemo in se z rokami dvignemo, da dosežemo položaj mosta. S to vajo dosežemo krepitev mišic nadlakti. Zraven si ponavljajmo: Danes poteka vse gladko in hitro, Vdihujem mir, Vdihujem ljubezen, Vdihujem svetlobo, Vdihujem življenje, Skozi moje telo sije svetloba, Jaz sem svetloba, Hvala, ker se lahko gibam, Moje življenje je blagoslovljeno.

Pri peti vaji se postavite, kot, da bi želeli narediti sklece. Oprite se na roke in poskusite stopala čimbolj poravnati s tlemi (ob dvigovanju vdihnite, ob spusti izdihnite).

Z izvajanjem vaj Vrelec mladosti in pozitivnim razmišljanjem, se bo vaš dan začel s pozitivno noto in začeli boste opažati drobne čudeže. Bolj, ko boste v svojem ravnovesju, več sinhronosti se vam bo dogajalo v življenju. Začeli boste opažati, kako se stvari v življenju premikajo na bolje in kako privlačite k sebi pozitivne dogodke in ljudi. Naučimo se, da je pomembno, da si vzamemo čas zase in se postavimo na prvo mesto, ker ste vredni tega vašega časa. Posledično se bodo vse stvari zložile na pravo mesto in vaše življenje bo enostavno teklo.