Zdravi obroki v službi – zdravo hujšanje

Jan 11, 2022 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes sem dobila vprašanje od ene učiteljice, da kako naj se prehranjuje po načelu srednjega glikemičnega indeksa.

Prva zakonitost zdravega preoblikovanja telesa je, da je potrebno jesti na 2,5 uri do 3 ure. Kdor spušča obroke, telo začne shranjevati.

Za svojo dopoldansko malico sem si pripravila grudasti sir in vložene olive z mandlji. Grudasti sir kupujem v Hoferju in dobite ga tudi v vseh ostalih trgovinah. Grudasti sir ima kar precej beljakovin, na 100g ima 12g beljakovin. Nanj lahko dodate tudi kakšna zelišča npr. papriko, česen. Vložene olive z mandlji tudi kupujem v hoferju.

Olive imajo notri snovi, ki čistijo centre v možganih in prav za rastni hormon je ključen center hipofiza. Hipofiza pa je tista, ki jo moramo nahraniti z vitamini, minerali, dobrimi maščobami, prav tako pa potrebuje ogromno cinka, silicija, selena in vse to vsebujejo olive.
Mandlji pa vsebujejo kalcij, magnezij, beljakovine rastlinskega izvora.

Ta obrok je lahko dopoldanska malica, popoldanska malica ali pa celo večerja.

Če recimo v šoli ali v službi nimate možnosti, da jeste vsaj na 3 ure, imejte pri sebi jogurt. Tudi jogurt velja kot obrok. Dejstvo je, da če vi ne boste nahranili svoje telo, je nemogoče, da ga boste preoblikovali.

Naslednje vprašanje, ki sem ga dobila od druge gospe pa je vprašanje glede hrbtenice. Zakaj sta hrbtenica in hujšanje povezano?

Hujšanje je povezano s prvo in drugo čakro, s temelji, kako jaz sebe vidim, kako sebe doživljam. Hkrati pa je povezano s stresnim hormonom in nadledvičnimi žlezami in povezano je tudi s trebušno slinavko.
Hujšanje je povezano s čakrami nižje od srčne čakre, torej s temeljnimi čakrami. Hrbtenica je pa ravno tako povezana s temeljnimi čakrami, ker nas drži pokonci. In kdor ima kronične bolečine v hrbtenici, pomeni, da mu telo sporoča “daj poglej ta tvoja temeljna prepričanja, mogoče glede samo podobe”.

Včeraj sem šla v trgovino in srečam enega gospoda, ki se že leta poznamo in reče “Moja žena je po 34 letih zamenjala službo”.
Vem, da mnogi imate v službi hude pritiske in ste se prilagodili na to, da tako mora biti in da ste veseli, da imate redno službo. Če si ne date priložnosti, ne morete dobiti nekaj novega. Morate pa tudi počistili svoja temeljna prepričanja, recimo “zasvojena sem s stresom, zaslužim si kazen, strah me je avtoritete”.
Če ste se ujeli v katerem koli odnosu, ki je toksičen, zastrupljen, je v bistvu sporočilo “čas je za drobne premike”. Premike ne delamo od zunaj ampak jih delamo v sebi.

Življenje nas uči osnovnih lekcij in osnovne lekcije v našem življenju so sigurno, ne glede na to kakšno delo opravljate, LJUBEZEN DO SEBE.
Ljubezen do sebe je to, kako naše telo funkcionira, ali se imamo dovolj radi da gremo dnevno na sprehod, da zvečer malo po telovadimo, naredimo zjutraj jutranji ritual, da dovolj pijemo, da ne zlorabljamo našega telesa s snovmi, ki zastruplja naše telo.

To vse je ljubezen do sebe in to je lekcija, ki nas tega noben ni učil in se sedaj učimo. Nikdar ni prepozno, ne glede na to, koliko let imate. Ko se učite ljubezni do sebe, je to nekaj, kar se je vaša duša odločila da v življenju predela.

Za vse tiste, ki želite malo spodbuditi preoblikovanje telesa, vam priporočam Omega 3 in C vitamin. Dobite ju na moji spletni strani TUKAJ in za 10% popust vtipkajte kodo ZDRAVJE.

Sedaj pa še eno sporočilo iz kart Prehod v novo dobo:

Zdrava prehrana – Moje telo je svetišče – hranim ga z ljubeznijo. Čas je za spremembo prehrane. Uživam v zdravi hrani. Hrana, ki vsebuje belo moko in prečiščen sladkor, upočasnjuje moje možgane in mojega duha. moje telo je svetišče in zato ga hranim z zdravo hrano. čutim in zaznavam, kaj je resnično dobro za moje telo. Rada se imam in se cenim.

Delajte na sebi in dovolite, da se vam zgodijo v življenju čudeži, predvsem pa verjemite, da imate vso moč, da svoje življenje in svoje telo preoblikujete.