Zakaj zastaja voda v telesu

Apr 15, 2018

Danes sem se odločila, da vam bom prebrala nekaj iz knjige Ko imajo hormoni žur, ampak čisto nekaj naključnega.

V knjigi se mi je odprlo na strani z naslovom Zastajanje vode v telesu ter pri ščitniškem hormonu.

Torej zakaj zatekamo? Zatekamo zato, ker celice postanejo nepretočne in da si boste lažje predstavljali kako delujejo celice. Stene celice so narejene iz maščobe in če sedaj vzamemo kot primer prostor. Stene so narejene iz maščobe, okna in vrata pa iz beljakovin. Ti beljakovinski vhodi ki so, jih je potrebno podmazati z maščobami.

Prva stvar, ki ljudem zateka telo, ki so otečeni, jim v osnovi manjka dobrih maščob, tukaj so hladno stiskane maščobe. Lahko Omega 3, ki pomaga pri tem, da se začne celična membrana odpirati in da gre boljši pretok skozi. Temu se drugače reče celična presnova. Drugi vzrok za zastajanje vode v telesu pa je pomanjkanje kalija.

Danes je bila pri meni ena gospa, ki je 14 dni nazaj šla na urgenco, ker jo je izdalo srce. Gospa je imela grozne strese ter velike premike v življenju in seveda malo neprimerne hrane. Zaradi kroničnega stresa je vmes malo nase pozabila in njeno telo ni dobilo dovolj kalija. Na urgenci so pa ji dali infuzijo in ji povedali, da ji primanjkuje kalija.

Sedaj pa, kako prepoznati pomanjkanje kalija? Zastajanje vode v telesu, povišan pritisk in špikanje pri srcu. Kalij naprej vpliva na vezavo magnezija, magnezij pa deluje na srčni ritem.

Ta trenutek največ kalija dobite v regratu, špargljih, v peteršilju, zeleni. Iz naštetih stvari npr. iz špargljev lahko naredite tudi smuti in tukaj že imate eno idejo za večerjo, ki pomaga tudi za razstrupljanje. V dopoldanskem času poteka proces razstrupljanja, torej je pomembna večerja kaj jemo. Pripravite si lahko tudi kuhane šparglje in poleg pojeste malo pršuta. Takšna večerja vam bo pomagala pri tem, da dobite več kalija. Kar je pa pomembno, da ne pozabite soliti, ki pomaga, da se kalij veže. Sol tudi aktivira delovanje vseh ostalih mineralov in pomaga pri tem, da se razstrupljate.

Še eno pozitivno sporočilo iz kart Prehod v novo dobo:
Prepuščanje – zaupam toku življenja. Ko zmorem prepustiti nadzor stvarstvu, se vse uredi na čudežen način. Poslušam notranji glas, ki mi govori. V moje življenje prihaja vse, kar je dobro za mene, in to s hitrostjo, ki je pravšnja za mene. Rezultatov se ne da izsiliti. Zaupam, da se vse ureja v najvišje dobro vseh vpletenih.

Svet je načeloma lep, če si lepega naredimo, osnova pa so naše misli, zato pazite, kaj razmišljate