Vse ob svojem času

Jun 15, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o vse ob svojem času.

Dejstvo je, da naši predniki so imeli znanja, modrost in so vedeli točno, kako se ravnati po luninih ciklih, da v bistvu luna deluje za njih. Luna ne regulira samo plimovanje morja, ampak vpliva na menstrualni ciklus, razpoloženje ljudi, itd… Danes je luna v levu. In ko je luna v levu, takrat se je treba postrižiti lase. In če to delamo do avgusta vsak mesec, ko je luna v levu, nam zraste griva.

Danes je pa zelo pomembno, da se znate organizirati in sicer, poseben dan 18 junij do ene ure je dan, ko je potrebno počistiti plevel. Česar se tisti dan dotaknete, dobesedno zgnijejo korenine, zato je res potrebno paziti, da se lotimo samo plevela. Lansko leto sem sama to preizkusila na svojem vrtu in vam povem, da deluje.

Vse ob svojem času je tudi knjiga, ki jo lahko naročite, žal pa ne vem pri kateri izložbi, ampak dejstvo je, da jo je fajn imeti doma.

Danes ko sem šla na sprehod in sem nabirala šentjanževke. Dejstvo je, da šentjanževka svetega Janeza Zel ima največjo moč 24 junija, ko je dan svetega Janeza Krstnika. Na ta dan so nekoč naši predniki kurili kres, ko so vile, škrati spregovorili.

V knjigi Ko ima življenje žur na strani 150 vam piše: Čaj cvetja in listov očisti glavo, izčisti pljuča, želodec, ledvice in mehur. Če je voda krvava ali rdeča, vzemi vsako uro en požirek tega čaja, ki pomaga pogostoma tudi za ščipanje in krvne krče. Pomaga za vse, ki imajo težave z zaprtjem, zavira vnetja, krepi delovanje želodce ter uravnava menstrualni ciklus. Pater Ašič pa tudi navaja da čaj iz šentjanževke pomaga in deluje pri hujšanju. Čaj pripravimo tako, da zmešamo šentjanževko, oves, meliso, majaron in sivko ter vse skupaj zmešamo. Popijem dve do tri skodelice dnevno. Je pa pomembno tukaj, da ženske, ki uživajo kontracepcijske tablete, ne smejo uživati tega čaja, saj šentjanževka izniči moč kontracepcijskih tablet. Torej če izniče hormonske tablete pomeni, da uravnava naravni ciklus našega telesa in pomaga tudi pri plodnosti. Šentjanževka pomaga tudi pri težavah z depresijo ter za lepo kožo. Jaz tale zvarek, ki bo nastal večkrat zmešam z aloe vero, ki pomaga tudi za lepo kožo, porjavitev. Sam gel aloe vere pa lahko kupite v moji spletni trgovini srecnozivljenje.si in jo lahko dobite s popustom s kodo POPUST.

Šentjanževka že cveti in se jo splača nabirati v suhem sončnem vremenu in čim hitreje potem pripraviti to mešanico, katero postavite za 3 tedne na sonce.
Šentjanževka pomaga tudi proti opeklinam. Aloe vera gel, ki ga kupite pri meni pa v sebi že vsebuje šentjanževko, ognjič ter brezovo listje.

Za vse tiste, ki imate težave s sklepi, išiasom, na splošno, da vas boli hrbtenica, dejte si vzeti to olje in si masirajte sklepe. Šentjanževka deluje tudi proti vnetjem. Vsebuje rdečo energijo, čeprav je rumena in ko jo namočimo v olivno olje, nastane rdeče olje in ta rdeča energija vsebuje flavonoid. Flavonoidi pa delujejo proti vnetjem.

Šentjanževka je res za tisoč in eno zadevo. Za vse tiste, ki ste v stresu in se ne morete umiriti, dejte piti šentjanževko. Stranskih učinkov nima in tudi pomirja. Vse te informacije dobite v knjigi Ko ima življenje žur na strani 150.

Za konec pa še sporočilo dneva iz kart Prehod v novo dobo.
Vztrajnost – Zmorem vztrajati na začrtani poti. Angeli mi stojijo ob strani.
Potrpljenje – Zaupam božji hitrosti. Vse se ureja v najvišje dobro vseh.