Vnetje sklepov in pomanjkanje vitamina D3

Jun 11, 2020

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o trnih v peti, o kalcinaciji in predvsem, kaj je treba narediti, da se tega rešite.

Torej, kje je vzrok in kaj je treba drugače narediti, da se izboljša gibljivost vaših sklepov.  Veste kolikokrat sem slišala, ko so rekli “jaz ne smem kalcija, jaz ga imam preveč, jaz imam kalcinacijo rame.” Ni problem v tem, da imate preveč kalcija, problem je, da se kalcij nepravilno skladišči. Problem izvira iz želodca.

Ker je v želodcu pomanjkanje želodčne kisline, telo ne zmore razgraditi kalcija iz hrane na manjše delce, zato ga ne zmore pravilno uvrstiti tja, kamor bi mogel iti, torej v celice, kri in v kostne celice. Kalcij je potreben za presnovo, za vezavo magnezija, za vezavo vitamina B12 ter za razstrupljanje. Največkrat ni težava v tem, da telesu primanjkuje kalcija, pač pa, da ga telo ne zmore razgraditi.

Kaj lahko naredite, da pomagate želodcu, da lažje razgradi kalcij? Preprosto – po vsakem obroku popijte en kozarec limonade in predvsem začnite dodajati C vitamin in to vsaj 1000 mg dnevno in vaše telo bo dobesedno začelo delati čudeže.

Kaj pa naj naredijo tisti ljudje, ki že imajo kalcijeve obloge in jih je potrebno stopiti? Dejansko isto, C vitamin je tisti, ki pomaga pri topljenju in hkrati pomaga pri prožnosti veznih tkiv – C vitamin deluje tudi na prirast kolagena. C vitamin je vezno tkivo, cement, ki daje prožnost našim tkivom. C vitamin pomaga pri kalcinaciji sklepov, pomaga pa tudi pri trnih v peti – C vitamin. Poleg pa vam priporočam še Omega 3 maščobno kislino. Omega 3 manjša vnetja na celični bazi. Omega 3 pomaga, ko nas že bolijo sklepi.

Omega 3 in C vitamin delujeta na hormone, na topljenje maščobe na trebuhu, na prožnost sklepov, proti celulitu in celo takrat, ko pride do meningitisa -vnetje možganov. Vemo, da pri mnogih težavah skoraj nobena stvar ne pomaga – omega 3 in c vitamin pa sta prva dva vojščaka, ki gasita vnetja na celični bazi, poleg tega pa spodbujata proizvodnjo hormonov za obnovo kot sta rastni hormon in hormon DHEA.

Da se zmanjšajo vnetja na celični bazi je potrebno dodati še D3 vitamin. O D3 vitaminu sem največ pisala v knjigi Ko ima življenje žur.
Ali ste vedeli, da se največ vitamina D3 proizvede v koži med 11. uro dopoldan in 4. uro popoldan, takrat, ko je največ ultravijoličnih žarkov? In vsi vemo, da takrat ni priporočljivo iti na sonce. In ali ste vedeli, da se D3 vitamin ne proizvaja od konca septembra do aprila, ker je ultravijolično sevanje prenizko? In da se proizvaja vitamin D3, je potrebno kožo izpostaviti soncu brez krem za zaščito pred sončnimi opeklinami. Dovolite, da se koža naužije malo sonca. Prav trn v peti in kalcinacija sklepov kažeta na to, da vam manjka vitamina D3.

Prišla sama do zaključka, da  ljudem, ki imajo izbočeno kost na palcu na nogi, kronično manjka vitamina D3.  Vprašanje pa je, kako se to popravi? Če ste živi, se obnavljate. Dodajte velike količine vitamina D3 – od 5000 enot navzgor. Pametno je dodajati še kalcij in magnezij – bodite pozorni, da je dvakrat več kalcija kot magnezija, zato da pride do vezave.

In s tem, ko boste imeli dovolj kalcija, se poveča vsrkavanje B12 vitamina. Vitamin B12 deluje na presnovo, na energijo, na kurjenje maščob, na dobro počutje in predvsem na razstrupljanje na celični bazi – vpliva tudi na razstrupljanje možganov.

Stari ljudje so rekli: “Veš ta pa nima soli v možganih” – imeli so prav. Kdor nima soli v možganih (natrij), mu strupi zastajajo v medcelični tekočini, kar pa vodi v počasno mišljenje.  
Stari ljudje so tudi rekli:  “Temu pa so se skisali možgani”. Točno to – komur zastajajo kisline v telesu (tudi v možganih, sklepih in na peti), ima zakisano telo, ima pa na žalost tudi ‘skisane možgane’.

Kaj telo potrebuje za razkisanje telesa? Zopet kalcij.

Ko greste na morje, se namažete s kremo proti opeklinam in tako blokirate svoj največji organ za razstrupljanje. Voda poveča razstrupljanje, koža je blokirana, mogoče imate še pomanjkanje kalcija … in alergija je tu! 

Alergija na koži kaže na pomanjkanje kalcija.

Pri alergiji na sonce pomaga vsaj 1000 mg kalcija in 500 mg magnezija ter vitamin C. To vam govorim iz lastnih izkušenj. Leta in leta sem imela koprivnico – alergijo na sonce. Ko sem začela uporabljati to kombinacijo vitaminov in mineralov, je alergija na sonce ostala samo neprijeten spomin.

Tisti, ki vas zanima več o alergijah in avtoimunih obolenjih, preberite knjigo Ko ima življenje žur.