Vnetje sklepov in pomanjkanje vitamina D3

Jun 11, 2020

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o trnih v peti, o kalcinaciji in predvsem, kaj je treba narediti, da se tega rešite.

Lahko si sami pomagate in prva zadeva, kako prepoznate. Poznate nekoga ki reče “joj nekaj je narobe, boli me”?

Torej, kje je vzrok in kaj je treba drugače narediti. Sploh kdor ima trn v peti mogoče nima pojma. Veste kolikokrat sem slišala, ko so rekli “jaz ne smem kalcija, jaz ga imam preveč, meni se nabira v ramo.” Ni problem v tem, da imate preveč kalcija, ampak imate velik problem v želodcu.

V osnovi je v želodcu pomanjkanje želodčne kisline in ker je pomanjkanje želodčne kisline, vaše telo ne zmore razgraditi kalcij iz hrane na manjše delce in ga ne zmore pravilno uvrstiti tja, kamor bi mogel iti, torej v celic, kri, v kostne celice, potrebne za presnovo, za vezavo magnezija, vitamina B12. Vitamin B12 je potreben za dobro delovanje možganov. Torej, ni preveč kalcija v telesu, ampak ga telo ne zna razgraditi.

Kaj lahko naredite, da pospešite ta proces, da pomagate želodcu? Po vsakem obroku popijte en kozarec limonade in predvsem začnite dodajati C vitamin in to vsaj 1000 mg dnevno in vaše telo bo dobesedno začelo delati čudeže.

Kaj pa naj naredite tisti, ki pa že imate kalcijeve obloge in jih je potrebno stopiti? Dejansko isto, C vitamin je tisti, ki pomaga pri topljenju in hkrati pomaga pri prožnosti veznih tkiv, ker C vitamin deluje na prirast kolagena. C vitamin je tista elastika vmes, ki vse skupaj drži, vezno tkivo, cement, ki deluje prožno našim tkivom. Naslednje, kar pomaga pri kalcinaciji, pomaga tudi pri trnih v peti je C vitamin in seveda Omega 3. Omega 3 pa je pomembna zato, ker manjša vnetja na celični bazi, ker ko vas že boli, pomeni, da je tiho vnetje in Omega 3 to vnetje izniči.

Omega 3 in C vitamin delujeta na hormone, na topljenje maščobe na trebuhu, na prožnost sklepov, proti celulitu in pomagata celo takrat, ko pride do meningitisa, to pa je vnetje možganov. Vemo, da pri teh zadevah skoraj nobena stvar ne pomaga, omega 3 in c vitamin pa sta dva, ki gasita vnetje na celični bazi.

Naslednje, kar pa pomaga, da se zmanjšajo vnetja na celični bazi je D3 vitamin. O D3 vitaminu sem največ pisala v knjigi Ko ima življenje žur.
Ali ste vedeli da D3 vitamin največ proizvede koža med 11 uro dopoldne in 4 uro popoldne, takrat, ko je največ ultravijoličnih žarkov in vsi vemo, da takrat ni priporočljivo iti na sonce. Drugo kar je pomembno je, da se D3 vitamin ne proizvaja od konca septembra do aprila, ker je ultravijolično sevanje prenizko. Tretja zadeva pa je, da je potrebno kožo izpostaviti soncu, da sploh pride do proizvajanja D3 vitamina. D3 vitamin ga lahko koža sama proizvede, ampak samo če ne zaščitimo kožo s filtrom, torej s kremami proti opeklinam. Tukaj ne govorim, da nehajte uporabljati kreme za sončenje ampak druga zadeva pa je, da dejte dovoliti, da vaša koža vsrka D3 vitamin, da se naužije malo sonca in da proizvodnjo d3 vitamina samo povečate in prav trn v peti kaže na to, da vam manjka D3 vitamina.

Nevem ali sem kje to prebrala oz. prišla sama do zaključka, da direktno ko pogledaš ljudi, ki imajo ta izraščen, ko se kost poškoduje pri palcu, to je točno pokazatelj pomanjkanja D3 vitamina. Ali se to lahko še kako popravi? Če ste živi, se obnavljate in to pomeni da D3 vitamina je potrebno kar precej od 5000 enot navzgor in pametno je zdravn dodati še kalcij ter magnezij in če dodajate prehranska dopolnila, naj bo dvakrat več kalcija kot magnezija, zato da pride do vezave. In s tem ko boste imeli kalcij in sedaj če se vrnem nazaj na začetek zgodbe, se poveča vsrkavanje B12 vitamina. B12 vitamin pa deluje na presnovo, na energijo, na kurjenje maščob, na dobro počutje in predvsem ljudje, ki jim zastajajo strupi tudi v možganih, ki imajo počasno mišljenje, je velika verjetnost, da ni vezave.

Stari ljudje so rekli “Veš ta pa nima soli v možganih”, ampak dejstvo je, da so imeli točno prav. Niso imeli soli v možganih, ker je osnova natrij, sol, ki veže potem naprej kalij, ki veže naprej kalcij in ta veže naprej B12 in ta obnavlja možgane.
Stari ljudje so tudi rekli “temu pa so se skisali možgani”. Točno to, kisline začnejo zastajati v telesu, tudi v možganih, tudi na sklepih, tudi na peti in ker zastajajo kisline v telesu, telo postane zakisano in se možgani skisajo.

Kaj pa potrebujemo za razkisanje telesa? Zopet kalcij.

Kaj se zgodi, ko ima vaše telo zadostno količino kalcija ali pa ko imate pomanjkanje kalcija? Ko imate pomanjkanje kalcija, greste na morje, se lepo namažete s kremo, sicer voda vzpostavi razstrupljanje v vašem telesu, sonce ravno tako, ampak vi zabetonirate največji organ za razstrupljanje in to je koža ter se pojavi alergija. In prav alergija na koži je pomanjkanje kalcija. Pomaga pa vsaj 1000 mg kalcija na dan plus 500 mg magnezija, ki deluje na to, da se stanje v telesu kar hitro v red spravi plus C vitamin. Tudi tisti, ki že imate alergijo na sonce in vsako leto rečete “o ne spet alergija”, poskusite to: kalcij, magnezij in C vitamin in boste videli da alergij ne bo.

To vse vam govorim iz lastnih izkušenj, ker sem leta in leta imela koprivnico, alergijo na sonce in ko sem sama začela pri sebi to uporabljati, alergija na sonce je bila samo še spomin.

Tisti, ki pa iščete še več informacij na to temo, pa najdete zapisano tudi v moj knjigi Ko ima življenje žur, saj notri sem govorila tudi o tihih vnetjih na celični bazi, o avtoimunih obolenjih in kako telo povzroči oz. poskrbi za dobro obnovo in kako mi s hrano poskrbimo za obnovo možganov.

Imejte se radi in poskrbite za sebe in boste videli, da zdravje je na dosegu roke ko imate dovolj informacij.