Vesela sem, da sem doma

Avg 18, 2022 | Osebna rast

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in končno sem spet nazaj. Mislim, da je točno 21 dni, odkar sem posnela zadnji video.

Pred tremi tedni sem izvedela, da je moja hčerka, ki bi morala iti z mano na dopust dobila covid na maturantskem izletu. Jaz sem imela rezerviran let in počitnice, saj sem potrebovala dopust. Sedaj pa kaj narediti? Iti sama na Zanzibar ali pa iti sama na Hrvaško. Imela sem zanimiv proces v teh 3 tednih. Ali sama iti na dopust tako daleč. Že ko sem bila doma, se mi je vklopil tako grozen strah “Kaj pa če sama umerem na tujem”. Veliko sem imela za počistiti v svoji podzavesti.

Ko sem prišla sama na Zanzibar, pravljica, čudovite bele plaže, modro morje, svetlo modro nebo, res pravljica. Jaz sem bila enostavno srečna.
Tisti, ki me že dlje časa spremljate dobro veste, da ko te nekam tako močno vleče, te vleče tja, kjer imaš neko energijo. Recimo nekoga vleče v severne države kjer meni to na misel ne pade.
Tam, kjer je zataknjena energija, nekaj slabega, te ne vleče. Tam kjer pa vas vleče pa pomeni, da na en način greš domov oziroma po svojo energijo.

Jaz ko sem predelovala svoja pretekla življenja sem prišla do zaključka, da v enem izmed preteklih življenj sem bila na Zanzibarju ugrabljena in prodana za sužnjo. Imela sem močne bolečine v zapestjih, na levi roki sploh ne morem nositi ure oziroma ničesar, saj takoj ko nekaj dam gor, dobim nekakšno vnetje. Isto tudi ne morem imeti nekaj okrog vratu, da me stiska, saj me takoj začne dušiti. Ravno tako tudi okrog gležnjev ne morem imeti nič, zato da imam občutek svobode. Vse to prihaja iz tistega življenja, ki sem ga videla, kako sem bila v teh verigah, prodana za sužnjo v arabski svet. Seveda, meni se je zataknila energija z arabskim svetom.
Kar pa nisem vedela je pa to, da je na Zanzibarju 90% muslimanov in nekje 10% kristjanov. Medtem ko na Tanzaniji je pa večji del kristjanov in manjšina so muslimani.

Ko sem prišla na Zanzibar mi je taksist razlagal, kako so veseli, da imajo žensko za predsednico. Tanzanija ima ravno tako predsednico in da to pomeni nekaj neverjetnega. Mislim da je rekel tudi, da je v svetu 65 držav, ki imajo žensko predsednico in da je Tanzanija ena od teh.
Potem ko sem prišla v hotel, sem šla na plažo ter na sprehod in se mi nekdo odzadi prikaže, ki je prodajale izlete. Bil je zelo prijazen gospod, mi vse razloži, iz vode so kukale palice. Te palice so bile farmarji, ki so vzgajali alge in te alge so prodajali naprej za naravno kozmetiko.
Naslednji dan ob plaži, ko je močna plima nastanejo plitvine in tam se ljudje sprehajajo. Ko sem se začela sprehajati se mi zopet nekdo prilepi za mano, mlajši fant. Potem se pridruži še njegov oče in njegov dedek, ki so mi vse razkazali in mi peli. Ko pridemo nazaj me obkolijo in zahtevajo plačilo 180€. In ta občutek, ko so me obkolili in zahtevali od mene denar, mi je bilo zelo grozno. Na koncu me je gospod iz prvega dne rešil, ampak se je v meni vzbudil strah. Ta dedek me je tudi naslednje dva dni opazoval in gledal vsak moj korak. Dejansko sem se počutila, kot da sem plen. V tem hotelu sem potem tudi zaključila dva dni prej, saj se nisem več počutila varno.

Ko sem šla v drug hotel pa sem si izmislila, da imam moža poslovno na Zanzibarju, potuje in dela v turizmu. Jaz pa sem si zaželela oddih samo zase za nekaj dni. Šla sem tudi plavati z delfini in takrat sem res imela občutek, da sem na dopustu. Res pa je, da ko sem šla iz hotela ven, sem si pokrila glavo, dala očala gor, se zagrnila, da so gledala ven samo zapestja in gležnji in to je bilo to. Nisem se počutila varno in tudi nisem hodila na nobene izlete, ker očitno, da enostavno ženska v tem svetu ni tako napredno, kot je taksist razložil na začetku potovanja.

To je bila res zanimiva izkušnja in vesela sem, da sem šla, ker vem da sem šla po svojo energijo, da sem šla še določene strahove predelati, saj sem mislila, da sem jih že zdavnaj počistila. Še bolj pa sem vesela, da sem prišla živa in zdrava domov, saj še nikdar v življenju nisem bila tako vesela, da sem doma.

Uživjate in ja vesela sem da sem nazaj in upam, da ste tudi vi veseli, da sem nazaj.