Stresni hormon in kaj je koherenca

Jun 10, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o stresnem hormonu in zakaj nekateri potrebujejo v svojem življenju neprestano dramo.

Stresni hormon je tisti, ki se proizvaja v nadledvičnih žlezah. In ta stresni hormon se ne aktivira sam, ampak se aktivira ob določeni glasbi, ki vas spomni na nek dogodek, lahko se sproži ob določenem dogodku, ki ga vidimo ali slišimo in se zbudi nek celični spomin, ki se aktivira in povzroči, da se v telesu zbudi reakcija, torej boj ali beg. Mi imamo to vgrajeno v naših celicah, zato ker ta sistem nam je pomagal preživeti v zgodovini.

Zadnjič sem na internetu videla en posnetek, kako je medvedka prišla na vrt od ene gospe in seboj je imela dva mladička. Pes od te gospe je začel lajat na medvedko in logično, lastnica se je ustrašila za svojega kužka in stekla ter porinila stran medvedko ter zagrabila svojega kužka in v trenutku rešila situacijo. To je tisto boj, saj ne pomisliš “kaj če…”, enostavno greš v boj.

Dejstvo je, da določene novice v vašem telesu zbudijo podobne neke sprožilce, ki so nekje zapisani. Lahko so povezani z vašo zgodnjo mladostjo, lahko so povezani s predniki, torej po celičnem spominu se prenašajo spomini tudi 9 generacij. Lahko pa ste to s seboj prinesli kot duša, dušni zapis, in to sedaj rabite predelati.

Naša zaznava je tista, ki odloča, kam bomo šli. Torej moje celice ne morejo vedeti ali je zunaj vojna ali pomlad. Dejstvo je, da samo s tem kar jaz občutim, to občutijo moje celice. Jaz moje celice lahko kadarkoli programiram na to, da občutijo zadovoljstvo, da se množijo, obnavljajo.

Tisti ki berete knjige Joe Dispanza, mnogo govori o tem, kako celični spomini delujejo na delovanje našega telesa. Ena zanimiva zgodba notri je o Kamboških žena. Te Kamboške ženske so se naselile v Kaliforniji in tam je precej ljudi, izseljencev, beguncev. Zanimivo je, da so začele raziskovati pojav, zakaj ženske brez nekega fizičnega vzroka so oslepele oz. se jim je poslabšal vid. Dejansko so pregledovale njihove oči in so prišli do zaključka, da nič ni narobe, ampak, ko je bil čas da pogledajo na tablo in nekaj preberejo, enostavno niso vidle. Fizično je bil vid popolnoma zdrav, ampak one niso vidle. Začele so tudi raziskovati, kaj se jim je dogajalo ter kdaj se je začel slabšati vid in je bilo vedno povezano s tem, da je bil strašen teror delan nad njimi. Gledati so mogle dogodke (npr. posilstvo, uboje), ki so povzročili, da je prišlo do točke, ko niso zmogle več gledati, videti.

Podzavest vpliva na naše delovanje telesa. Vsak izmed nas lahko preveri, kaj je v dušnem spominu, kaj nosi po liniji prednikov ter kaj nosi od mladosti. Npr. nekdo, ki je bil majhen in so ga pestvovali je padel na tla. Takrat se je ustrašil za življenje. In mogoče se sedaj celo življenje boji tega, da se mu bo nekaj zgodilo, ker je v neprestanem krču in mogoče ima celo v podzavestni program, da svojim dragim ne zaupa. Vsi ti programi se prenašajo in čas je, da jih ozavestimo.

Sedaj vas povabim k zdravilni molitvi dekodiranja, ki jo najdete tudi v knjigi Ko ima življenje žur na str. 412. Dejte to delati predvsem za te spomine.

Zadnjič sem govorila z eno gospo, ki ima grozen strah pred tem, da bi naredila premik naprej v svojem življenju. Tudi sama sem imela to za počistiti. Enostavno si moramo ozavestiti naše rane, potrebujemo določene okoliščine zato, da jih lahko pozdravimo.

V knjigi od Joe Dispanza z naslovom “Odvadite se biti to kar ste” piše: Da nekdo, ki ima potrebo po pomanjkanju, bo privlačil situacije, ko mu bo manjkalo denarja, časa in energije.

Dajte vi preveriti z mišičnim testom, če imate potrebo po pomanjkanju. Potreba po pomanjkanju aktivira enake receptorje na celici kot jih aktivira oz jih imajo aktivirane ljudje, ki so zasvojeni celo z mamili. Dejansko je, kot bi bili omamljeni s tem, da želite privabljati situacije, ko ni denarja, ko vam manjka časa, ko ni energije.

Preverite “V svoji podzavesti nosim potrebo po suženjstvu”. Mogoče ljudje, ki se ne morejo izluščiti iz svoje službe, pa vedo da vsak dan gredo na tlako vedo, da imajo nad seboj nekoga, ki je njihov rabelj, ne zmorejo narediti koraka naprej.

Če se vrnemo nazaj na to, da naše celice ne vedo ali je vojna ali pomlad. To kar mi doživljamo z našimi čustvi, to naše celice dejansko občutijo. Obstaja koherenca, kar pomeni, da ko smo mi v srčni energiji in ko aktiviramo srčno energijo in aktiviramo kronsko čakro, se dobesedno naredi povezava med kronsko čakro in srčno čakro. Temu se reče koherenca, torej ti valovi delujejo enakomerno in ko smo v tem stanju, mi privlačimo zdravje, obilje, vse kar si zaželimo. Ko pa naše misli bežijo sem pa tja, to nas stane. Dejte še preveriti v svoji podzavesti, potrebo imam po tem da občutite dramo, po tem da ste žrtev, ter meni ne pripada sreča.

Kaj narediti, da si povečamo koherenco? To lahko aktiviramo z lepimi spomini in dajte poiskat neko sliko in tisto sliko dajte nekam, da vas bo vedno spominjala na srečne dogodke. Lepi spomini nam povečajo občutek zadovoljstva.

Res da vas učim, da poiščemo boleče spomine in jih počistimo, ampak po drugi strani vas učim vizualizacijo. Torej usmerite energijo tja, kamor želite in če želite, da ste v tej lepi energiji, je pomembno, da poiščete zavestno lepe spomine.

Jaz se vsako jutro zahvalim svetlim silam za čudovit dan, družino in si premešam karte Prehod v novo dobo.

Sporočila:
Molitev in meditacija: Moj duh je miren. Povezana sem z izvorom.
Bitje svetlobe: Jaz sem bitje svetlobe, jaz sem bitje luči. Moje srce je polno brezpogojne ljubezni.
Čarobni samorogi in vilinska bitja: Bitja svetlobe me ljubijo.

Uživajte, imejte se radi in delajte na sebi in še zadnje sporočilo za vas:

Odgovor se skriva v prejšnjih življenjih. Prejšnja življenja so tista, ki se zakodirajo na DNK duše in dejstvo je, da to vlečemo za seboj in dokler tega ne počistimo se zaradi tega ne moremo premakniti naprej, saj smo tako močno obremenjeni iz prejšnjih življenj.