Sporočilo pravljic

Dec 28, 2019

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes se potikam po gozdu in razmišljam o pravljicah. Zdaj smo v tem pravljičnem času pred novim letom in prav čutim eno škratovsko energijo tukaj kjer hodim. Razmišljala sem tudi o pravljicah, ki smo jih brali kot otroci. Heidi, vemo da je ta švicarska deklica, ki je res živela in njena prijateljica Klara. Ko je imela pomanjkanje D vitamina, je prišla na planino, se je naužila sonca, d vitamina, pila je kozje mleko in je imela dovolj beljakovin, uživala je zeliščne čaje in s tem dobila informacijo sonca in silicij. Čudežno se je pozdravila in začela hoditi.

Naprej sem razmišljala o pravljici Sneguljčica in 7 palčkov in kakšno je sporočilo. Vsak ima verjetno v življenju nekoga, ki je ljubosumen na njega in to ljubosumje dela velike težave. Ljudje postanejo škodoželjni, preračunljivi, želijo se polastiti vašega srca, vašega znanja, vaše lepote. Če sedaj pogledamo, kaj je ta čarovnica naredila. Ker je bila ljubosumna, je hotela Sneguljčičino srce in ravno tako se zgodi. Ko so ljudje ljubosumni na nas, hočejo priti do naše srčne energije in dejstvo je, da naredijo nekaj, da nas preženejo, da nas odženejo. Ko je Sneguljčica šla s čistim srcem in se sporazumevala z živalmi, je pela, so ji pokazale pot do rešitve, do palčkov. Ko je tam živela in je čarovnica izvedela za to, da Sneguljčica še vedno živi in kaj je naredila. Zastrupila je jabolko in nesla pod pretvezo, da je to darilo.

V tem času dobivamo ogromno daril in nekateri ljudje res iz srca podarijo in tudi čutimo to. Drugi ljudje pa čutimo, da nimajo čiste energije in takšna darila nosijo njihovo informacijo. Takšna darila podarite naprej in ne jih zadrževati doma, saj brez tega ravno tako lahko živite. Naj gre ta energija naprej in če boste to blagoslovili se bo zgodilo, da to tisti ki dobi, dobi vašo energijo. Tisti ljudje, ki podarjajo škodoželjnost, takšni vam prinašajo v hišo slabo energijo, zato ta darila imajo svojo težo.

Vi podarjajte z ljubeznijo, če pa karkoli dobite takega, kar pa ni z ljubeznijo, brez slabe vesti podarite naprej in dovolite, da v vaš dom pride nova energija, ker sonce je vedno bolj močno z vsakim dnem. Naravno novo leto se je že začelo, za koledarsko pa še malo počakamo in do takrat počistite še kakšno stvar, ki se more še očistiti in naredite prostor novemu.