Pred nekaj dnevi sva s hčerko gledali film Nasmeh Mona Lise, ki prikazuje zgodbo iz leta 1954. Mlada neporočena učiteljica (Julija Roberts) umetnostne zgodovine dobi službo na tradicionalnem prestižnem kolidžu za dekleta. Skozi zgodovino in umetnost mlade dame nagovarja, naj živijo svoje sanje, naj se izobrazijo, naj bodo samostojne … Naleti na velik upor s strani nadrejenih, pri mladih dekletih pa – pri nekaterih veliko sprejemanje, pri drugih pa ogorčenje.

Generacija žensk in moških, ki so se rodili v letih med 1940 in 1950 je generacija mojih staršev. ‘Trenirani’ oz. programirani so bili, da je za vsako ceno treba potlačiti čustva, da je pomembno kako je videti na zunaj, če pa je za štirimi stenami vse narobe, to ni pomembno. Pomembno je kaj o tebi govorijo sosedje … saj poznate: “Kaj bodo pa sosedje rekli?”

Če gledamo generacijo ljudi, ki imajo sedaj 70 let in več, lahko vidimo, da imajo vsi (ali vsaj velika večina) velike zdravstvene težave. Nekoč so ljudje letali v cerkve … sedaj so cerkve prazne, starejši ljudje pa se srečujejo v čakalnicah pri raznih specialistih …

In kaj naj se iz tega lahko naučimo mi mlajši?

Čustva so tista, ki nas zastrupljajo od znotraj. Čas je, da nehamo bežati pred svojimi čustvi … čas je, da se soočimo s strahovi, z bolečinami iz otroštva … in ja … s spominom duše … Pri ozaveščanju čustev vam bo v veliko pomoč moja zadnja knjiga Ko imajo čakre žur)

Zadnjič je bila pri meni na svetovanju gospa, ki ima velike težave z vrtoglavicami, šumi ji v levem ušesu, ne more spati

Ima boleče spomine na mladost. Neštetokrat je slišala, da bi se morala roditi kot fantek … Odraščala je ob nesrečni mami, oče pa je zaradi teže življenja začel piti. Kot otrok je opazovala stanje v družini in … njen podzavestni program je bil: “Če bi se rodila kot fantek, bi bili vsi srečni. Jaz sem napaka. Jaz sem kriva za nesrečo mojih staršev.” Krivdo je prevzela nase.

Za čustvene težave in programe iz otroštva je začela izvajati Zdravilno molitev dekodiranja, poleg pa sem ji dala nekaj vitaminov (magnezij in vitamini skupine B so ključni pri šumenju v ušesih in pri tem, da se lažje umirimo in mirno spimo).

Kako postaviti meje – nasvet za ženske

Ko čistimo podzavest, se včasih lahko povečajo telesne bolečine. Karma se čisti preko fizičnih bolečin. Če imate težke noge, če vas bolijo prsti, se lahko čistijo karmične lekcije, ki so povezane s temeljem vaših težav. Noge so povezane s premikom naprej, s spominom vaše duše na suženjstvo, okove, ujetost … Naj vas ne bo strah, če se pojavi kakšna težava.

Življenje nas pelje po poti osvoboditve. Ne bom rekla, da je enostavno, ko se podamo na pot čiščenja podzavesti; vem pa, da je vredno. Od znotraj se pomladimo, telesne bolečine se zmanjšajo … in najboljše od vsega … ko se osvobodimo karmičnih vezi, smo videti mlajši in počutimo se mlajši … Celo odvečni kilogrami se stopijo!

Vzemite si čez poletje več časa zase, za svojo osebno rast, za svoj napredek. Dovolite, da vas napolni nova energija,

Minka Marija

P.S.: Pišem novo knjigo o odnosih. Ta bo tudi za moške. Govorila bo o moških hormonih, o spolnosti, komunikaciji in še o čem. Naslova še nima, izšla pa bo v letošnjem letu. Zgotovite si jo po znižani ceni. V prednaročilu 30,00.