Oblivi v meni in psihično počutje

Apr 24, 2020 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o menopavzi. Ti oblivi v menopavzi, spremembe, dejstvo je, da je na eni strani puberteta, na drugi pa menopavza in andropavza. Dejstvo je, da tudi moški imajo pavza.

Kako si sedaj pomagati pri vsem tem, da greste čim lažje čez to obdobje brez večjih sprememb.
Če ste do sedaj zanemarjale svoje telo, vam sedaj vaše telo ne bo več dovolilo. Ko pridete v to obdobje modre ženske telo hoče, da mu sledite in poslušate.

Če se vam začne dogajati, da pospešeno sivite, vam manjka bakra. Baker je mineral, ki ga dobite v vseh stročnicah in dajte to vključiti v svojo prehrano.
Če imate težave s koncentracijo oziroma vam uhajajo misli, imate pomanjkanje hranil, torej ste podhranjene.
Sedaj moramo pogledati kaj nahrani živce, saj isto kar nahrani živce, nahrani tudi hormone. Živčne celice so narejen kot npr. avtocesta in krog je izolacija. Ta izolacija je narejena iz vitamina B12, Omega 3, kalicija in da vse skupaj stoji pa potrebujemo vitamin C in silicij.

Vitamin C in silicij delujeta na vezna tkiva, na to da stoji skupaj vaša koža, da se dela kolagen, na prožnost kože, to je cement. Silicija največ dobite v zelenjavi (brokoli, cvetača, zelje, repa, koleraba). Vsa zelenjava tudi vsebuje sulforafan in ta snov deluje na razstrupljanje.
Če mi kalcija nimamo, ni strukture, ni razstrupljanja v telesu. Kalcij je ključen mineral. Kalcij in B12 dobimo v mlečnih izdelkih.
Vitamin B12 deluje na to, da imate bolj mirne reakcije, da se ne razburjate.
Omega 3 in vitamin E sta ključni dobri maščobi in delujeta na to, da telo uredi hormonsko nihanje. E vitamin deluje tudi na to, da se poveča prekrvavitev in to je vitamin mladosti.

Uživajte.