Nasveti za skrbne mame

Mar 2, 2022 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bom odgovarjala na vprašanje mame, ki sprašuje za svojega otroka.
Imam sina starega 16 let in glede na to da ima naporen urnik, ob 5 ustaja, se vozi eno uro v šolo in se vrača domov ob 16h. Zanima me, kateri dodatek ali vitamin priporočate za več energije.”

Nenazadnje sem tudi sama mama in včeraj je srednja hčerka dopolnila 20 rojstni dan. Zelo lepo je imeti otroke in jaz zelo uživam s svojimi puncami, saj to je zelo velik blagoslov v mojem življenju.

Jaz se z podjetjem Neolife ukvarjam že 29 let. Takrat, ko sem bila v svojih 20 letih sem bila slabokrvna, imela sem vrtoglavice, nizek imunski sistem in sem začela uporabljati Formulo IV. Ko pa sem zanosila s prvo hčerko, celo nosečnost nisem imela nobene slabokrvnosti, nobenih težav in sem se dobro počutila. Tako da je Formula IV primerna tudi za bodoče mamice, saj je naravno prehransko dopolnilo in vsebuje B vitamin in folno kislino.

Jaz vam bom sedaj govorila iz lastnih izkušenj. Moja srednja hčerka, ko je bila stara 2 leti, se ji je naredil dermatitis in v vseh kožnih pregibih je bila brez pigmenta. Takrat sem ji začela dajati probiotike Acidophilus plus, zdrobila sem ji kalcijeve tablete in dodajala sem ji C vitamin ter česnove tablete. Stanje se ji je uredilo.

Kaj narediti takrat, ko otroci imajo večjo porabo kot pa imajo vnos?
Preden grem na odgovor vprašanja naj vam povem še en primer. Od prijateljice hčerka je ravno tako trenirala, imela naporen urnik in se je začelo dogajati, da je imela boleče sklepe in sem ji svetovala Pro Vitality plus. Pro Vitality plus so 4 kapsule, ki jih otrok vzame pred spanjem, gre spati in v tistih urah se dejansko naspi in ima več energije, saj je v kapsulah ogromno B vitamina. Vsebuje tudi vitamin B8, ki je ključen za možgane.
Priporočam tudi Vita-squares, ki je kot Pro Vitality plus, samo da je za otroke in to so takšni bonbončki in ima notri tudi holin, ki pa je vitamin B8.
Pro vitality plus vsebuje tudi ostale B vitamine, minerale, omega 3 (ki je potrebna za mišice, kosti, možgane, koncentracijo, za obnovo tkiv), notri so tudi olja, ki odprejo celično membrano. Vsebuje tudi karatenodi, ki je ključen pri tem, da se možganske celice obnavljajo.

Če bi moj otrok imel naporen urnik, bi vstajal ob 5 zjutraj in bi ga želela malo podpreti, bi mu priporočila Pro Vitality + zvečer pred spanjem, mogoče še kakšen vitamin Vita-Squares, predvsem pa kalcij z magnezijem.
Vse to bi dala otroku zato, ker otroci rastejo in ker rastejo, porabljajo večje količine kalcija in kalcij porabi telo za kosti. Če želimo otroke podpreti, je potrebno včasih podpreti tudi njihovo prehrano s prehranskimi dopolnili.

Pri nakupu prehranskih dopolnil pri meni lahko uporabite še kodo ZDRAVJE, ki vam prinese 10% popust.

Uživajte in naj vam bo življenje postlano z radostjo, predvsem pa si dovolite uživati v tem če imate otroke in da ne vidite samo kje je kakšna stvar razmetana ampak, da si dovolite uživati.