Nasveti za lepe noge, visok krvni tlak in krčne žile

Avg 12, 2020 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o lepih nogah.

Zadnjič sem govorila z eno gospo, ki mi je rekla da ima grde noge in seveda, če si bomo mi to ponavljali bomo imeli še bolj grde noge.

Mi lahko spodbudimo, da naše noge boljše delujejo. Za noge je tako pomembno, da treniramo ali pa spodbujamo delovanje dolgih mišic. Dolge mišice vplivajo na to, da se raztegne del pod kolenom. Delovanje dolgih mišic spodbudimo s tibetanskimi vajami, s plesom, s hojo, hitro hojo, nordijsko hojo, s hojo v hrib. Obstajata pa še dva športa, ki sta ključna za proizvodnjo dolgih mišic in sicer kolesarjenje in plavanje.

Z delovanje dolgih mišic spodbudimo tudi razstrupljanje. Sedaj ko je še poletni čas, dajte poskrbeti za gibanje in dobro počutje.

Za vse tiste, ki se srečujete s krčnimi žilami. Krčne žile pomenijo, da imate vi v vašem življenju premalo radosti, premalo veselja, premalo tiste iskre in enostavno ta radost se ne more pretakati po vaših žilah, zato ker prav srce potrebuje radost. Ko se po vaših žilah pretaka trpkost tega življenja, je normalno da postanejo krčne žile.
Naredite pa lahko to, da zavestno začnete spuščati tiste trpke misli stran, delate na dekodiranju, prosite angele za pomoč, da vam pomagajo spustiti tiste negativne misli in dajte v svojo prehrano več Omega 3, da počisti znotraj po žilah. Poleg tega pa dodajte še E vitamin in C vitamin, ker ta dva vitamina delujeta na prožnost žil in sploh C vitamin drži kolagen skupaj in ne to, da se bo to poznalo na vašem obrazu, ampak poznalo se bo tudi na vaših žilah, ker kolagen je ključen ki gradi prožnost žil. E vitamin pa prekrvavi najbolj drobne kapilare. Vse to vam bo pomagalo, da boste v boljšem stanju.
Pri krčnih žilah pomaga tudi silicij, ki je mineral in deluje na prožnost in drži vse skupaj.

Pri celotni obnovi je pa še nekaj pomembno. Stena celice je narejena iz maščob in beljakovin. Celična membrana je narejena iz 95% maščob in mogoče bo 1 g Omega 3 malo premalo, če imate že načete vaše celične stene in zato vam priporočam uživajte maščobe. Saj če nimate dovolj maščob, vaše telo enostavno ne more graditi prožnosti.

Kot gradnik so pomembne tudi beljakovine. Če npr. ne uživate nič mesa, mlečnih izdelkov vam manjkajo beljakovine. Beljakovine so gradniki novih celic, žil, imunskega sistema, kože, uglavnem celega našega telesa. Če beljakovin nimate, telo začne porabljati naše lastne beljakovine torej našo mišično maso za obnovo. To je potem tudi razlog, zakaj nekateri ljudje izgledajo bolj starejši. Enostavno jim manjkajo ključne hranilne snovi in če telo nima, vzame nekje drugje.

Skrbite za sebe z zdravo prehrano. Kdor ima krčne žile je pametno posežti po prehranskih dopolnilih Omega 3, C in E vitamina.
Kdor pa ima težave s pritiskom oziroma pritisk nastaja takrat, ko imamo nesorazmerje med natrijem in kalijem, torej ključ do dobrega počutja, dobrega pritiska oziroma normalnega pritiska. Če je pritisk visok je več kalija, ki se nahaja v zeleni, peteršilju oziroma v vseh zelenih zadevah. Telo kliče po več zelenjavi in več zeliščih.

Naredite to in boste videli, da vaše telo vam sporoča in bo hvaležno zato, da nekaj naredite za sebe in za svoje dobro počutje, ker se imate radi in se vedno bolj cenite.