Nasvet za pekoče podplate

Jan 27, 2019

Pozdravljeni, danes ko se sprehajam v naravi sem se spomnila, ko me je danes ena gospa klicala in povedala, da ima čisto pregrete podplate in da jo bolijo noge. In sem potem razmišljala, da ima ona pregret motor, tako kot pri avtomobilu. In če se motor pregreje ga pač pohladimo. Ga ugasnemo, pohladimo, mogoče zamenjamo olje.
Dejansko ta gospa kar bi mogla narediti je, da prvo stvar je treba pohladiti celični motor, ampak kako ga pa pohladiti? Omega 3 je ključna, da se začnejo hladiti ta vnetja znotraj na celični bazi. Druga stvar pa je, da je treba povečati vžig in to lahko dosežemo z C vitaminom, več magnezija, flavonoidi, resveratrol in to so brusnice, borovnice, maline, vse, kar je vijoličnega in rdečega bi morala ta gospa uživati in s tem bi se začela zmanjševati vnetja na celični bazi in bi bilo hitro bolje. Magnezij dobimo ogromno tudi v oreščkih tako da priporočam tudi kakšen smuti in seveda ogromno omega 3, da se stanje izboljša.
Potem pa počasi začeti hodit, da se ta motor zažene in ko se zažene, lahko dosežeš podvige in da hodiš, se nadihaš zraka in več kot pride zraka v celice, več imaš energije in se dobro počutiš, tako da nekaj sprememb je potrebno narediti, ampak pod prvo pa razumeti, kaj se dogaja, če imaš vroče podplati, težke noge. Potrebno je pospešiti celično presnovo in to lahko naredimo le s C vitaminom, z dobrimi maščobami in magnezijem. Spomnila sem se še na B6 vitamin, ki pa ga največ dobimo v mlečnih izdelkih.

Lepo se imejte, uživajte in dihajte.