Nasvet za pekoče podplate

Jan 27, 2019

Pozdravljeni, danes ko se sprehajam v naravi sem se spomnila, ko me je danes ena gospa klicala in povedala, da ima čisto pregrete podplate in da jo bolijo noge. In sem potem razmišljala, da ima ona pregret motor, tako kot pri avtomobilu. In če se motor pregreje ga pač pohladimo. Ga ugasnemo, pohladimo, mogoče zamenjamo olje.

Dejansko ta gospa, kar bi mogla narediti je, da prvo pohladi celični motor, ampak, kako ga pa pohladiti? Omega 3 je ključna, da se začnejo hladiti ta vnetja znotraj na celični bazi. Druga stvar pa je, da je treba povečati vžig in to lahko dosežemo z C vitaminom, več magnezija, flavonoidi, resveratrol in to so brusnice, borovnice, maline, vse, kar je vijoličnega in rdečega bi morala ta gospa uživati. S tem bi se začela zmanjševati vnetja na celični bazi in bi bilo hitro bolje. Magnezij dobimo ogromno tudi v oreščkih, tako da priporočam tudi kakšen smuti in seveda ogromno omega 3, da se stanje izboljša.

Potem pa počasi začeti hoditi, da se ta motor zažene in ko se zažene, lahko dosežete podvige. Ko hodite se nadihate zraku in več kot pride zraka v celice, več imate energije in se dobro počutite.

Nekaj sprememb je potrebno narediti, ampak pod prvo pa razumeti, kaj se dogaja če imate vroče podplati, težke noge. Potrebno je pospešiti celično presnovo in to lahko naredimo le s C vitaminom, z dobrimi maščobami in magnezijem. Spomnila sem se še na B6 vitamin, ki pa ga največ dobimo v mlečnih izdelkih.

Lepo se imejte, uživajte in dihajte.