Napitek iz aloe vere za krepitev imunskega sistema

Nov 3, 2019 | Zdravje

Pozdravljeni. Že dolgo časa imam knjigo Raka lahko ozdravimo – zdravilna moč aloje. Povedala vam bom, kako pripraviti recept iz aloe vere, ki je za višanje imunskega sistema, za dobro počutje. Res, aloe je čudežna zadeva.

Zadnjič mi je prijateljica prinesla aloe vero in tudi soseda mi je eno podarila, ki jo imam že dolgo časa. Iz te aloe vam bom povedala, kako se pripravi napitek.

Če najprej pogledamo hranilne snovi v aloi. Vsebuje, kalcij, magnezij, kalij, natrij. Kalcij pomaga pri razstrupljanju, magnezij je za presnovo, živčne signale, kalij je za odvajanje vode iz telesa in pomaga pri pritisku, železo in baker delujeta na boljšo kri, cink deluje na imunski sistem, krom deluje na to, da nas ne napade želja po sladkem. Vsebuje komplet B vitaminov, ki delujejo na živčno stanje, da celica normalno deluje. Vitamin A deluje na oči, vitamin E deluje na prekrvavitev in mladost. Aloe vera vsebuje tudi beljakovine, ki so potrebne za gradnjo encimov in imunskega sistema. Encimi so potrebni za to, da se hrana normalno razgradi.

Aloe vero uporabljate pred obroki eno žlico oz kakšne pol ure pred obrokom.

Za napitek potrebujemo žganje, med ter liste aloe vere. V knjigi piše naj bi se ta napitek pripravljal v bolj temnem ozračju, ker aloe že s svetlobo izgublja vrednost.
Pri aloe sem odrezala 3 liste in zanjo je najbolje, da jo ne preveč umivamo, ampak jo samo obrišemo. Špičke odrežemo stran, potem aloe narežemo na majhne delčke, jo damo v sekljalniku, poleg dodamo še alkohol in vse skupaj zmiksamo. Miksamo pa čim dlje, da nastane gladka snov. Mešanico nalijemo v eno posodo in dodamo pol litra medu. Uporabljajte domač med, predvsem pa priporočam kostanjev med, saj je najboljši za živce. Vse skupaj mešamo z leseno žlico toliko časa, da nastane enotna zmes, potem jo zlijemo v kozarec in damo v hladilnik. Jaz bom uporabljala 1 žlico 2x – 3x na dan, pol ure pred obrokom.

Aloe vero lahko uporabljate tudi za kožo oz. če imate kakšno starostno pego, vzamete košček aloe, jo prerežete na pol in del kjer je sluz položite na pego, zalimate in pustite čez noč. Dejansko se zmanjšajo starostne pege. Aloe vero lahko uporabljata tudi za opekline ali pa če imate kakšen mozoljček.

Aloe vera obnavlja kožo in deluje na to, da ste vedno bolj mladostni in lepi.
Jaz sama uporabljam Aloe vera gel za kožo, ki ga uporabljam namesto tonika vsako jutro in zvečer. Ga lahko kupite tudi pri meni na moji spletni strani – TUKAJ.

Lepo se imejte.