Meditacija za čiščenje korenin družinskega debla

Dec 28, 2021 | Osebna rast

Sproščeno sedimo na stolu, noge imamo na tleh. Predstavljamo si, kako iz nog gredo korenine proti materi zemlji v središče. Roki počivata na kolenih. Globoko vdihnemo, izdihnemo. Si predstavljamo, kako žarek svetlobe teče iz kronske čakre proti nebu. Se povezujemo s stvarstvom, ko teče energija skozi nas.

Pred oči si prikličimo našo rojstno kuhinjo, kjer smo se igrali kot otroci. Sedaj si predstavljajte stopnice, ki vodijo v klet. Pojdite po teh stopnicah in na desni strani vidite zaboj. Odprite ga in notri je darilo. Odvijte darilo in poglejte, kaj so vaši predniki pripravili za vas. Vzemite to darilo, na desni strani odprite vrata in vstopite v nov prostor. Pred vami se pokaže vaš oče. Prosite očeta, naj vam pove, kaj je tisto, kar vas on uči. Prosite ga, če ga lahko objamete. Povejte mu, kako ga imate radi. Povejte mu, kako ste mu hvaležni za dar življenja. Prosite ga, če lahko v tej sobi prižgete luč. Če dovoli, prižgite luč in naj zlata svetloba obsije vas in vašega očeta. Če ne dovoli samo prosite, če lahko v kotu prižgete vijolično svetilko, ki bo očistila energijo prostora.

Sedaj prosite očeta če gre z vami v drug prostor. Zopet odprete vrata naprej. V tem drugem prostoru sta njegova starša. Oče stoji pri vratih, vi stopite do starih staršev. Vprašajte stara starša, da kaj je tisto, kar se morate vi naučiti potom njiju. Kaj sporočata. Objemite jih. Objemitu ju, se jima zahvalite za dar življenja. Prosite, če lahko v tej sobi prižgete luč. Če dovolita, naj zlata svetloba obsije njiju, vašega očeta in vas. Sedaj skupaj stopite v sosednjo sobo in tam so 4 prastari starši. Dve prababici in dva pradedka. Stopite do njih in jih vprašajte, kaj je tisto, kar nosijo za vas sporočilo. Kaj se morate od njih naučiti. Prosite, če lahko v sobi prižgete luč. In če dovolijo, naj bleščeča vijolična svetloba napolni prostor. Objemite jih in povabite še stare starše, očeta in se skupaj objemite. Zahvalite se vsem, vašim tem prednikom po očetovi strani za dar življenja in za vsa darila, za kar imate vi predelati po njih in za vso moč, ki jo dobivate od njihove podpore. Sedaj še to sobo obložite z zlatimi ploščicami, naj zablešče, naj zažare do popolne svetlobe. Stare starše sedaj pustite tukaj. Greste nazaj v prejšnjo sobo kjer sta bila dedek in babica. In to sobo obložite z zlatimi ploščicami in se jim zahvalite za dar življenja. Z očetom se vrnita v prejšnjo sobo in tudi to sobo obložita z zlatimi ploščicami. Očeta pustite tukaj, se vrnete na dno stopnic.

Na levi strani opazite še eno škatlo, zaboj, darilo po mamini strani. Odprite škatlo, vzamete darilo, odprete in pogledate, kaj je v njem. Vzemite do darilo s seboj in odprete vrata na levi strani. Tam vas čaka vaša mama. Stopite do nje, če dovoli, jo objemite in ji povejte, da ste ji hvaležni za dar življenja. Če ne dovoli, da jo objamete, prosite, če lahko položite roke v njene roke. Naj steče ljubezen med vami. Proste, če lahko v prostoru prižgete luč. Če dovoli, naj zasije zlata svetloba. Če ne dovoli, prižigite v kotu drobno vijolično lučko. Sedaj povabite svojo mamo, naj z vami stopi v drugo sobo, kjer čakata njena starša. Stopite do starih staršev in ju vprašajte, kaj je tisto, kar nosita onadva, kaj je vaša šola. Kaj je njuno darilo za vas. Objemite ju in če dovolita, da ju objamete, si predstavljajte, kako svetloba polni njuni duši, njuna srca. Prosite ju, če lahko prižgete luč v prostoru. Bleščeča svetloba zaobjame celo sobo, vašo mamo in vaša stara starša. Sedaj skupaj greste v naslednjo sobo, kjer vas čakajo prastari starši. Stopite do njih in vprašajte, kakšno je njihovo darilo in kaj je tisto, kar je čas, da ozavestite. Prosite jih, da jih objamete. Zahvalite se jim za dar življenja. Prižgite luč v prostoru. naj vijolična svetloba napolni cel prostor, vse dedke in babice, pra starše, vašo mamo. Vsi ste obsijani z bleščečo vijolično svetlobo. Prostor obložite z zlatimi ploščicami, naj zažare. Vzemite darilo s seboj in se vrnete z dedkom in babico in z vašo mamo nazaj. Tudi ta prostor obložite z zlatimi ploščicami, naj zažare. Vrnete se v prostor, kjer je bila vaša mama in prav tako obložite prostor z zlatimi ploščicami. Objemite mamo in se ji zahvalite za dar življenja, za njene prednike.

Vrnite se na začetek na dno stopnic, kjer ste vzeli dve darili. Oba darila vzemite s seboj in se povzpnite po stopnicah nazaj v kuhinjo. Vsakič, ko stopate na stopnico, se za vami spreminja vse v bleščečo čisto svetlobo, zlato. Vse je obloženo z zlatimi ploščami. Ko pridete v kuhinjo, ste odrasli, se vsedete za mizo, imate pred seboj darila, ki ste jih pobrali od svojih prednikov. Zavijete sulico, to sulico zavežete okrog vratu. Čisti talisman za vašo srečo in uspeh. Kar bo za počistiti bo vaša srčna energija vse to počistila. Če ste dobili darila, ki vam večajo pogum, radost, veselje, bodo ta darila vaših prednikov pomagala pri hitrejšem napredku.

Zavedajte se, da vaši predniki vas ljubijo, navijajo za vas vsakič, ko vi naredite korak naprej. Z vami proslavlja celo stvarstvo, vsi njihovi vodniki. Te korake, ki jih delate, jih ne delate samo za sebe, ampak jih delate tudi za svoje prednike. Vsakič, ko vi naredite korak naprej, se spremeni celo stvarstvo. V sebi imate moč, v sebi imate podporo svojih prednikov, v sebi imate modrost, dovolj pustolovskega duha, da lahko greste naprej.

Sedaj, ko sedite za mizo, iz vaših nog potekajo korenine. Porežete te korenine in date na podplate čepke. Čez te čepke date moder obliž, da stabilizirate energijo. Ravno tako na kronski čakri prevežete, vstavite čepek, postavite čez moder obliž, ki stabilizira energijo.

Počasi se vračajte v svoje telo tukaj in zdaj. Z vami ostaja zavedanje, da vaši predniki navijajo za vas. Tako je, tako bo.

Ko boste občutili odprite oči, se zahvalite vsem svetlim silam za vodstvo in podporo.