Lepa koža od znotraj in od zunaj

Jun 9, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o lepi koži.

Želim vam pokazati to mojo pripravo in vas res povabiti, da pojdite tudi vi v naravo in naberite “pravo lakoto”, si zmešate z olivnim oljem in za 3 tedne postavite na sonce. To je odlična priprava za lepo kožo. Sedaj kmalu bo tudi šentjanževka cvetela in komaj čakam, da pripravim takšno mešanico. Pijača pripravljena iz “prave lakote” in olivnega olja je primerna za mehko kožo, lisasto kožo, predvsem pa za lepo porjavitev, za tiste, ki nimate dovolj pigmenta.

Danes sem z podjetjem Neolife, s katerim sodelujem že 30 let imela predavanje ravno na to temo, kaj je primerno za lepšo kožo in za proti gubam. Za vse tiste ki želite testirati produkte podjetja neolife, od kozmetike do prehranskih dopolnil vam nudim 10% popust s kodo POPUST.

Raziskave, ki so jih delali na podlagi karotena, torej karoten je predstopnja A vitamina. A vitamin pa vemo da ni samo za lepo kožo, ampak je tudi za sluznico, boljši vid, solzno tekočino, proti vsem vnetjem v našem telesu, predvsem pa dviga imunski sistem. Karoten dobimo iz rdečega, barvastega sadja/zelenjave, sicer korenja, paprike, paradižnika, špinače, češnje, jagod in sicer se potem pretvori karoten v A vitamin. Ne moremo ga predozirati, tako da čim več je potrebno tega zaužiti, ker v poletnih mesecih imamo več karotena v naši prehrani. 

Zanimiva je prva študija ki pravi, da ko se potimo in če imamo zadostno količino teh karotenov v naši prehrani, se s potenjem iz notranjosti plasti kože pride na površje in deluje kot antioksidant in se s potenjem ne izgublja, ampak se vrne nazaj v kožo. Ista študija je tudi pokazala, da alkohol in oksidativni stres porabi ves karoten in zaradi tega se tudi pozna na koži, da imamo premalo tega karotenoida in s tem posledično se hitreje koža stara. 

Raziskave so pokazale naprej, da starost nima nobene povezave z gubanjem ampak je ključna povezava vrednosti likopena torej karotenoidov, predstopnja A vitamina v naši koži. Torej po domače starost ne vpliva na kožo ampak vpliva vrednost rdečih barvil oziroma A vitamina v naši koži.

V naslednji študiji so 10 mesecev prostovoljkam dajali izvlečke iz ohrovta in se je povečala stopnja elastina in kolagena v njihovi koži. Dodajali so jim izvlečke iz ohrovta, ki je pri nas primerljivo z eno kapsulo karotenoida. 1 kapsula na dan deluje na to, da se poveča vrednost kolagena in elastina v naši koži. Izmed prehranskih dopolnil za lepo kožo vam priporočam Pro vitality +, ki vsebuje ogromno vitaminov, baker, cink, karotenoidi…

Mi moramo razumeti, da je naša koža sestavljena iz celic. Stena celice je sestavljena iz 75% maščobe ter 25% iz beljakovin. In če sedaj želimo zaščititi maščobo da ne oksidira, potrebujemo v maščobi topne antioksidante. In v maščobi topni antioksidanti so predstopnja A vitamina in karotenoid kompleks. Zato je pomembno, da uporabljamo čim več rdečih barvil. Koža je nazadnje največji organ, ki nas ščiti in že sam pregovor oziroma rek pravi “Dobro se počutim v svoji koži”, saj najprej ko pogledamo sebe vidimo kožo.

Naj vam predstavim še dve kremi, ki ju tudi sama uporabljam. Prva krema je “Eye gel” ki se ga uporablja kot kapljice in se ga da pod oči. Druga krema pa je “Bogata obnovitvena krema” z vitaminom C, E in A. Krema je zelo mazljiva in jo uporabljam za po celem obrazu. Uporabljam ju zjutraj in zvečer. 

Kar pa absolutno deluje na lepo kožo je naše počutje. Če nas stalno nekaj skrbi, smo nervozni, vse to se odraža na naši koži. Naša koža je ogledalo za notranje počutje. Da pa nahranimo tudi notranjost kože, to lahko storimo s pozitivnim mišljenjem.

Poglejmo sporočilo za današnji dan.

Zdravljenje – Zdravilni mir vstopa v moje celice in v mojo dušo.

Lepota – Jaz sem lepota in milina. Lepota moje duše se izraža na mojem obrazu in telesu.

Srčna čakra – Jaz sem ljubezen. Vidim ljubezen 

Imejte se radi in ljubezen do sebe je tudi to, kako komuniciramo s seboj in ko se pogledamo v ogledalo in si rečemo “kako si lepa”. Dovolite si, da žarite v svoji koži in bodite boginje na zemlji ter dovolite si, da življenje žari skozi vas.