Kosilo za zdravo hujšanje – glikemični indeks okrog 10

Jan 18, 2020 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, danes pa kuhamo kosilo za hujšanje.

Imam skoraj pečen piščanec narezan na koščke, poleg je por in česen. V drugi skledi pa imam popražene gobe in bučke, seveda tudi s porom ter česnom in dodala bom še kuhano čičeriko, ki je polna beljakovin. Za tiste, ki ste vegetarijanci oziroma vegani, bi to bila za vas odlično kosilo, ker čičerika sama po sebi vsebuje ogromno beljakovin in tudi gobe vsebujejo beljakovine. Poleg sem si skuhala še blitvo ter narezala kitajsko zelje.

Če pogledamo sedaj ta obrok, je glikemični indeks okrog 10 in to je dejansko obrok za hujšanje, sit si od tega, ne posegaš po sladkarijah.

Ker predvsem kje je krom? Krom je tisti mineral, ki ga potrebujemo, da ne posegamo po sladkem, to je v gobah. Krom dobite še v žitnih kalčkih, ki tudi dobro delujejo na hormone. Krom najdete še v jajcih. In tudi tisti, ki vam primanjkujejo beljakovine, priporočam eno jajce na dan.

Ta obrok je hitro pripravljen, v manj kot pol ure in predvsem užitno je. Dajte kuhat, ker sestavine, ki jih imamo na dosegu roke, se z njimi da hitro nekaj skuhati.
Uživajte in dober tek.