Kosilo z nizkim glikemičnim indeksom – kosilo za hujšanje

Maj 22, 2018 | Hujšanje

Pozdravljeni, danes zjutraj sem šla v gozd in sem našla dve gobi. Sedaj pripravljam kosilo in poleg vas bom še nekaj naučila.

Sedaj tudi pripravljam video tečaj z naslovom Zadovoljna od znotraj, privlačna na zunaj. Mi ne bomo govorili samo o hujšanju, o preoblikovanju telesa ter kako kombinirati hrano ampak, vas bom učila o zdravi samopodobi, saj če imate že od malega težave s slabo samopodobo, boste po vsej verjetnosti sami sebi povzročili obloge okrog svojega telesa.
Ko smo mi zadovoljni znotraj v sebi, se to odraža na zunaj. V Bistvu niti ni toliko pomembno koliko tehtnica kaže, kot to, kako se mi počutimo.

Današnji video je namenjen temu, da malo pogledamo glikemične indekse. Gobe imajo glikemični indeks 15. Kar pa sem jaz najbolj navdušena pri gobah je, da vsebujejo ogromno kroma. Krom pa je mineral, ki preprečuje naval lakote. Največ kroma dobimo v gobah in eno malenkost tudi v jajcih. Gobe tudi vsebujejo vse, kar potrebujemo za zdrav obrok, od B vitamina, beljakovin, cinka oziroma vsebujejo vse te ključne minerale. Gobe so tudi pomembne pri ljudeh, ki imajo težave s ščitnico.

Poleg mojih gobic bom dodala še šparglje. Gobe bom popražila in kasneje bom dodala še šparglje oziroma še prej bom pa špraglje malenkost pokuhala. Poleg pa predalagm, da dodate še ajdovo kašo. Ajdova kaša je skuhana v 3 minutah, ima glikemični indeks okrog 30 in je vitaminska bomba, ki vsebuje vse. Tudi recimo kruh iz tatarske ajde je poln B vitamina. Ajda je tudi edino žito, ki je ne škropijo in mi ne vnašamo strupov v telo. Pri kuhanju priporočam pest ajdove kaše na osebo.
Šparglji ravno tako imajo glikemični indeks le 15. Če sedaj skupaj pogledamo imajo gobe glikemični indeks 15, šparglji tudi 15, ajdova kaša ima malo več 30 in pridemo na skupni glikemični indeks 60/3=20. Tukaj dejansko lahko jeste in se počutite dobro ter imate ogromno energije.
Poleg celotnega obroka si lahko pripravimo še solato.

Za vse, ki si želite preoblikovati telo:

  1. Jejte
  2. Kombinirajte živila, ki imajo nižji glikemični indeks

Uživajte in lepo se imejte.