Kolagen modna muha ali nuja?

Maj 18, 2021

Pozdravljeni, danes odgovarjam na vprašanje, kolegen modna muha ali nuja?

Me je ena mamica vprašala, ki ima dojenčka. Doji eno leto in njene dojke so postale kot “čajne vrečke” in jo seveda zanima, ali obstaja kakšna pomoč.

Jaz verjamem v to, da se telo neprestano obnavlja če mu dajemo prave sestavine, samo vedeti moramo kaj.

Naj vam še prej povem mojo zgodbo. Veste da imam tri hčerke in vsega skupaj sem dojila 6 let. Pri meni se nikjer ne pozna, da sem dojila 6 let. V prvo stvar ki verjamem, so to tibetanske vaje.

Sedaj ste sigurno opazili reklamo, kjer prodajajo nalepke, da ti držijo prsa gor. Dejstvo pa je, da nam prsa gor držijo mišice. Če bomo okrepili te mišice na roki, bojo skupaj okrepili tudi prsa. Za okrepiti ni potrebno delati vaje za moč, ampak tibetanske vaje.

Kako se dela tibetanske vaje, si poglejte ta video. Poglejte drugo vajo in tukaj date npr roke na zadnjico in napenjamo željeni del. Pri vseh vajah je tako, da napenjamo tudi zgornji del/prsa. S temi vajami si okrepimo mišice in ko imamo okrepljene mišice, imamo avtomatsko dvignjene prsi.

Kar sem zares prepričana pa je to, da naše telo potrebuje hranilne snovi iz katerih izdeluje kolagen. Kaj naše telo točno potrebuje, da se sestavi skupaj in se izdela kolagen? Sedaj obstajajo tudi razna prehranska dopolnila, ki vsebujejo kolagen, se ljudje vprašajo ali je to rešitev. Nebom rekla, da nobena od teh stvari ne more pomagat, ampak sestava je tukaj pomembna. Jaz trenutno uporabljam vrečke shake od Neolife, ki vsebuje 22 aminokislin, uporabljam še omega 3, c vitamin in silicij. Vse to uporabljam z namenom, da telo samo proizvaja kolagen.

Naj vse predstavim. Brez silicija bo vaše telo začelo propadati. O tem sem pisala v knjigi “Ko ima življenje žur” na strani 100. Znaki pomanjkanja silicija so: motnje v rasti, lomljenje nohtov, cepljenje las, pomanjkanje solzne tekočine, težave s sluznico v želodcu, nagnjenost k zlomom, zmanjša se vsebnost vode v tkivu, pogosta vnetja kit, pogoste modrice, občutek zabuhlosti, uvela povešena koža, pojav aken, pojav gub, pojav srbečice ali luskavice, krčne žile, celulit, težave z dlesnimi, težave z dihanjem, neprestano kolcanje, prebavne težave, težave z žolčnikom, prizadeta je oskrba celic in organov, slab imunski sistem in tako naprej. Želim vam povedati, da je silicij ključen. Brez silicija se bo zgodilo to, da vaše telo bo začelo propadati. Veliko silicija dobite tudi v trdi zelenjavi, npr. ohrovt, zelena, peteršilj. Več časa tudi ko je zelenjava v zemlji, več silicija bo imela. Prehransko dopolnilo D vitamin s silicijem, to je prekrasno dopolnilo, ker vsebuje 3 vrste D vitamina in silicij. Silicij je zakon za lepo kožo in kolagen. Za D vitamin veljajo skoraj ista pomanjkanja.

Ko pridejo ženske do mene s težavami jim vedno rečem, da so podhranjena oz. jim manjkajo ključne hranilne snovi. Jaz včasih si namesto večerje ali zajtrka naredim shake, ki ga zmešam z vodo. Imam pa na voljo tri različne okuse, jagoda, čokolada in vanilija. Shake vsebuje 5 g vlaknin, zdravn pa lahko dodate še košček banane, oreščke oz. kar vam je všeč. Shake vsebuje 22 aminokislin, ki so gradniki novih celic. Vsebuje tudi vse sestavine, ki jih telo potrebuje za izdelovanje telomerov. To bom opisala v novi knjigi, ki bo kmalu izšla “Ko imajo duše žur”.

Naj vam razložim, kaj je telomer. Kromosomi v celici, tam kjer se delajo nove celice, so vpeti na vijačnico z elastiko, in tej elastiki se reče telomer. Vemo, da elastika v fizični obliki sčasoma prepari in ravno tako se dogaja tudi v naših celicah. Elastika, na katero je kromosom vpet na vijačnico, sčasoma postaja vedno bolj krajša in če poči, pomeni, da postajamo stari. Telomerji so povezani s staranjem in avtoimunimi obolenji. Za tiste ki imate knjigo, je to opisano med znanostjo in duhovnostjo. Telomeri se obnavljajo na podlagi vitamina B12, folne kisline, C vitamina, D vitamina, cinka in magnezija. Vse to oz. ti našteti vitamini se nahajajo v vrečkah shake neolife. Kar pa je še pomembno pri teh telomerjih je, sda postanejo prožni, potrebujemo dobre maščobe, omega 3. Omego 3 na žalost v shakeih ni. Ena kapsula omega 3 vsebuje 300 mg maščobne kisline, s tem da je notri 8 različnih maščobnih kislin. Tako, da če vzamete 3 kapsule zvečer, je to nekje dnevna doza za vas, da telo dobi zadostno količino omega 3. Npr. lahko poleg shake za večerjo popijete še Omego 3 in kaj se zgodi, ne samo da se proizvaja kolagen, ker je to točna kombinacija za izgradnjo kolagena; proizvaja se tudi hormon DHEA. Hormon DHEA vam stopi okrog trebuha, proizvaja se tudi rastni hormon ki vas pomladi, obnovi in stopi odvečno maščobo. Dejansko vpliva na to da vaše telo začne delovati.

Za tiste, ki ste v stresu, potrebujete vsaj 1000 mg C vitamina. In če sedaj pogledamo, koliko je C vitamina, v shakeu ga je žal premalo in sicer samo 24 mg. Zato vam priporočam, da vzamete zvečer še C vitamin. In če sedaj vzamete zvečer c vitamin, omega 3, silicij ter shake, imate praktično vse za izgradnjo kolagena, ki ga telo ptrebuje. Če naredite zjutraj še tibetanske vaje, se poveča nočno izgorevanje maščobe. Zvečer je fajn narediti neko vadbo, greste na hiter sprehod, lahko nekaj delate, da okrepite mišice ali pa, vam pokažem kaj jaz imam, in kupila sem si trampolin in sem vsa navdušena.

Mi imamo vso moč, da se pomladimo, nadgradimo, da naredimo nekaj za svoje dobro počutje in ja, odločitev je seveda pri nas.