Ko vas preganja preteklost

Okt 15, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo preganjali preteklost.

Kaj to pomeni? To, da človek ves čas premleva preteklost in boleče spomine in kaj se na celični bazi dogaja z njim. Torej potreba po tem, da premlevamo preteklost. V angleščini obstaja dokumentarec Can see the past, nekaj takega je naslov, ampak dejstvo je, da ko mi vrtinčimo stare boleče rane, čustva, smo dobesedno locirani v preteklost. Poznam ljudi, ki že 50 let pogrevajo ene in iste dogodke, ki so se zgodili, enostavno ne morejo spustiti.

Danes sem govorila z eno gospo in ona je rekla, da ima občutek, da nekaj je v njeni družini, da enostavno jih nekaj veže. Zadaj je občutek krivde, obsojanje in enostavno zaradi tega se stvari ne premaknejo.

Če poslušate ali berete Joe Dispanza, recimo njegova knjiga je Postanite brezmejni, Odvadite se biti to kar ste, on dejansko razlaga o tem, da ko premlevamo stare boleče spomine in mnogi ljudje že zjutraj, ko vstanejo, začnejo razmišljati o tem ali je bilo, če bi bilo, skrbi in tako naprej, dobesedno ostajajo ujeti v preteklosti.

Kako sedaj iz tega ven, da začnemo preganjati prihodnost, torej da slikamo prihodnost. Zavestno je potrebno začeti ustvarjati nove povezave. V možganih nastanejo dobesedno avtoceste. Če jaz začnem razmišljati o glavobolu, se med živčnimi celicami krepi vez in bolj kot razmišljamo o nečem, nastanejo v možganih nove živčne povezave. Ravno tako nove živčne povezave nastajajo, ko se učimo. Nove povezave pa pomenijo, da bolj kot utrjujemo neko snov, bolj hitreje se kasneje spomnimo. Ravno tako pa se dogaja, ko mi utrjujejmo vezi z neko preteklostjo. Vedno znova se nam predvaja nek dogodek, neka slika, nek strah.

Jaz sem imela nekoč strah, da vsakič, ko sem dobila položnico, sem imela občutek, da imam premalo denarja oziroma vedno sem imela premalo denarja za tekoče stroške. Vsakič ko sem dobila položnico, me je kar stisnil tisti občutek, premalo imam. Prišla sem do tega, da vsakič, ko je pozvonil poštar, sem imela občutek, da mi je spet prinesel opomin. Vsakič, ko me je streslo, sem krepila vez da živim v pomanjkanju. Da sem se izkopala iz tega občutka sem potrebovala kar nekaj časa, ker sem se učila. Nekega dne pa sem si enostavno rekla, da je sedaj dovolj in nehala seštevati denar in sem enostavno na mapo napisala HVALA ZA DENAR in to imam še sedaj napisano.

Večkrat sem že govorila o tem, da je stvarstvu treba dati jasno sporočilo koliko želite, da vam pripada. Kot veste, imam tudi nemške projekte in enostavno se je zgodilo, da je iz Nemčijo pršlo 10x več, kot sem pričakovala. Glede na to, da so nemške karte soustvarjanje ne le mene ampak tudi Katarine Vidmar, sem jaz Katarini obljubila, da ko bo prvi denar pricapljal iz Nemčije, bom jaz od nje kupila eno sliko za na steno.

Veste, ko se kopaš v sreči, dovolite, da se v tej sreči kopa še nekdo s teboj. Ko se kopate v obilju, povabite še nekoga, da se kopa zdravn v tem obilju. Denar je narejen zato da kroži, ker če jaz z veseljem dam naprej pomeni, da se enostavno vrne še več nazaj, kot bumerang.

Ali veste, kako je zabavno, ko človek začne uživati v tem da živi v obilju. Ampak to obilje, če sedaj ne greste ven in vidite vse te barvane liste, to je obilje. Človek je lahko samo srečen in hvaležen da ima nekaj. Že to da smo na toplem, da imamo internet, ki si ga lahko privoščimo je obilje. Za veliko stvari smo lahko v življenju hvaležni.

Danes sem govorila z gospodom Lovrom in je rekel da ima nove pogoje in nam lahko zrihta delavnico v hotelu Eden v Rovinju. To se že veselim in bomo drugo leto to imeli. Tam zdravn so stoletne cedre in tam bomo delali zvočno kopel. Drugo leto bom imela vsaj dve delavnici ob morju in vem da bo super. Zdravljenje ženske duše, ženska energija.

Jaz sem zelo hvaležna za vse dobro v mojem življenju in ko ti duša poje od vsega dobrega, je to lepo.

Če se sedaj vrnem nazaj k gospodu Lovru, ki pravi da so nam Petrol zaprli oz omejili. Jaz temu ne dajem pozornosti. Pomislimo eno leto nazaj, ko smo bili ta čas že dobesedno 6 mesecev v karanteni. Sedaj je bolje, saj imamo svobodo.

Pomislite, vsaka stvar bi lahko bila slabša, bodite hvaležni za to kar je. To da ne morem it brez testa na kavo, pač ne grem na kavo. Zadnjič sem govorila z enim gospodom, ki dela v gostinstvu. Dejstvo je, da zdaj ko je ta korona on dela v gostinstvu in tudi postreže ljudi, ki nimajo testov, se mu je vzbudil grozni strah v njegovi podzavesti, kaj pa če me zasačijo. Prišlo je tako daleč, da ima tesnobo, tesnobne napade, da ima občutek, da bo umrl. Ko sva delala preko mišičnega testa, sva prišla do zaključka, da je to spomin na neko drugo življenje, ko je hodil po robu, ko so ga zasačili, ko je bil kaznovan, ko je mogel zapustiti družino in na koncu ga je infarkt.

Sedaj pomislite, da če vam sedaj ti časi vzbujajo tesnobo, jezo, očitno imate nekaj za počistiti v svoji podzavesti in iz enega drugega življenja vlečete spomin, ki je sedaj prišel na dan, da se aktivira, da ga lahko pozdravite.

Zato, čistite svojo podzavest, ker zdaj je čas, da naredimo prostor novemu. Zdaj je čas, da aktiviramo svojo energijo in da začnemo žareti v vsej svoji lepoti in veličini. Uživajte in naj bo vse dobro v vašem življenju, zato ker verjamem da imate v sebi vso moč, da lahko dobro pritegnete v svoje življenje.