Ko telo hrepeni po določeni hrani

Feb 3, 2022 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bom odgovarjala na vprašanje od ene mamice: Kako si pomagati pri preobremenjenosti?

Zgodaj so se ji začele pojavljati gubice, željo ima po sladkorju, občutek ima, da ne more nadzorovati svoje hormone. Kasneje je tudi iskala nasvete pri naturopatiji in dobila diagnozo oziroma dieto za vranični tip. Naprej je tudi razložila, da vsako jutro ne more jesti prosene kaše in da na ta način ne zmore priti do želenih rezultatov. Mamica sprašuje, ali obstaja lažji način, da se rešijo jetra in da vpliva na svoje dobro počutje, predvsem pa, da se ji zmanjša želja po sladkem.

Tisti, ki že dolgo časa poslušate moj kanal veste, da se pogosto moji nasveti izključujejo z nasveti naturopatije in človek ne more obema slediti.
Jaz se preprosto držim tehnike zdrave kmečke pameti. Tudi sama sem imela majhne otroke in sem preizkušala različne diete in po vsaki dieti prišla do zaključka, da ne zmorem.

Prvo načelo pri zdravem preoblikovanju telesa, pri zmanjšanju želje po sladkem in pri razstrupljanju jeter je, da je potrebno ukiniti ves alkohol. Dejstvo je, da alkohol dodatno bremeni jetra. Naslednje pa kar je pomembno, da preveriti kje je gluten.
V knjigi Ko ima življenje žur imate točno razloženo, kje dobite gluten. Predvsem gluten za vse tiste, ki imate težave s presnovnim trakom vašega telesa, je opozorilo telesa, da bo potrebno odstraniti gluten.
Gluten je v bistvu v pšenici in pšenica ta, ki jo danes jemo, je močno škropljena torej obremenjena, in ti strupi se v našem telesu nalagajo in ste mogoče vaše telo pripeljali do tega, da enostavno reče DOVOLJ JE.
Potrebno je tudi pomisliti ali jemljemo kakšna dodatna zdravila, npr. nadomestna hormonska zdravila, kontracepcijo, uspavalne tablete, pomirjevalne tablete. Vse te tablete se čistijo preko jeter. In ko uživamo takšne tablete, ki na prvi pogled niso nič slabe za naše telo ampak vidimo kasneje, da se nekje nekaj nalaga.

Jetra so povezana z solarnim pleksusom in pomeni, da smo v predelu trebuha oslabljeni oz. v centru naše osebne moči. Kot vemo, srčna čakra je center ljubezni do drugih, ampak solarni pleksus, popkovna čakra, to sta pa dva centra, ki sta točno povezana s tem, kako mi stojimo v svetu, prav center samovrednotenja.
In če imate ta predel oslabljen še iz mnogih preteklih življenj, npr če ste bili v enem izmed preteklih življenj zastrupljeni, je velika možnost, da boste v tem življenju imeli slab želodec.
Vi morate sami preizkusiti, katero je tisto čustvo, ki slabi delovanje vaših jeter.

Kaj vam pa sporoča telo, ki neprestano hrepeni po piškotih, sladkarijah, čokoladi? Torej ste podhranjeni ampak s čim? Telo vam sporoča, da vam manjka B vitamina in beljakovin. Pri vsakem obroku, ki ga imate, morate paziti da imate beljakovine ter vlaknine, ker v beljakovinah dobite B vitamin.

Za več energije oziroma če ste ta trenutek kronično utrujeni, vam priporočam Formulo IV. Priporočam vam tudi omega 3, ki vam stopi maščobo okoli trebuha in deluje na žlezo hipofize in hipofiza deluje na tvorjenje rastnega hormona. Poleg pa vzemite še C vitamin saj skupaj z omego 3 delujeta na rastni hormon.
Omega 3 in C vitamin vzamete zvečer, saj delujeta na topljenje maščob med spanjem in stimulirata rastni hormon, hormon DHEA.
Vse vitamine oziroma prehranska dopolnila dobite pri meni in pri nakupu vam nudim 10% popust s kodo ZDRAVJE.

Vse kar delate, delajte zato, ker imate radi svoje telo in ker je vaše telo edino vozilo vaše duše. Uživajte in objemite svoje telo, ker si to zasluži.