Ko slediš namigom srca

Avg 13, 2018 | Osebna rast, Zdravje

Pozdravljeni, jaz sem sedaj sredi pisanja nove knjige in jo že zaključujem. Sedaj sem pri energijskih centrih, čajih in tako naprej.

Pod roke mi je prišla ena 100 let stara knjiga in tako na zabaven način govori prav o tem, kako ta zdrava kmečka pamet vpliva na zdravje našega telesa. Naslednja stvar, ki sem si rekla pa je, da si moram najti knjigo od župnika Kneippa.

V petek se jaz odločim, da grem v knjižnico in poiščem knjigo od župnika Kneippa. Žal sem tisti dan knjižnico zamudila tako da sem šla v antikvariat, kjer pa sem najdla Kneippov priročnik iz cca leta 1970 in v njej je 526 strani samih nasvetov za zdravje. Na poti domov pa sem srečala še eno prijateljico in poleg nje je sedela gospa, ki ima doma še eno knjigo od Kneippa, ki mi jo je podarila. Ta knjiga pa je iz leta 1910 z naslovom Domači zdravnik o naukih in izkušnjah župnika Kneippa. Točno to knjigo sem iskala in dobila sem jo za darilo.

A ni neverjetno, kako se dogajajo naključja. Če se zavedamo, da ko sledimo tem sporočilom, ki jih dobimo, naredite to, pa čeprav je še tako butasta ideja.

Jaz tukaj za hišo imam hrib in me je zadnjič nekaj poklicalo “hrib, prespat”, in sem si rekla uredu in sem šla sama v divjino. Zadnjič, ko je bil lunin mrk in nekaj dni lepega vremena, sem vzela šotor, spalko in sem šla zvečer prespati na vrh hriba. Res je bila neverjetna izkušnja. Izkušnja, da nekaj doživiš sam, je res dobra.

Bom drugič kaj več iz teh knjig povedala, ampak kar je pa res pametno je to, da kogar boli hrbet, obvezno rabi brinje. Brinove jagode je potrebno sežgati in ta dim, ko jih žgeš, ujameš v rjuho in se okrog dela, ki te boli npr. hrbtenico, oviješ. Dejansko ti zmehča oz. ta energija pride nate. Zdaj so tudi zrele bele bezgove jagode, to so flavonoidi in resfrenaton. Flavonoidi delujejo na zdravje ožilja, resfrenaton pa na zdravje možganov. Dejte ga nabrati ter dajte ga v skrinjo in samo kuhajte čaj iz njega, saj to okrepi celo vašo bit od znotraj.

Veliko takšnih nasvetov bo tudi v novi knjigi. Veselim se in to delam s tako pozitivno energijo. Sedaj sem pri poglavju “kako s hrano, mislimi in čaji vplivamo na energijske centre telesa oz. na čakre”.

Lepo se imejte, uživajte, za nami je sončni mrk, ki je iz marsikoga pometal marsikaj. Predvsem sonce je moška energija in tistim, ki je pometalo ven tisti občutek nemoči ali pa preveč moči imajo mogoče kaj za narediti na sebi.