Kdaj jemati prehranska dopolnila

Feb 4, 2016

Pozdravljeni, danes bomo govorili o prehranskih dopolnilih.

Torej, kdaj je najbolj pametno jesti prehranska dopolnila in kdaj je najboljše vsrkavanje?
Dopoldne potekajo procesi razstrupljanja in če mi želimo te procese razstrupljanja pospešiti, je pomembno, da določena prehranska dopolnila vzamemo zvečer pred spanjem, saj v tem primeru imajo čas, da pridejo do tankega črevesja in potem v debelo črevo, da opravijo svoje delo.

Torej, če jemljete probiotike, vam res svetujem, da jih vzamete pred spanjem in s tem si boste pomagali, da se vaša prebava uredi.

Adaptogeni so hranilne snovi, ki obnavljajo telo in sem spadajo vitamini B3, B2, B6, cink, baker in selen.

Če vzamete neko prehransko dopolnilo, ki vsebuje vse vitamine in minerale s poudarkom na B vitamin, vam priporočam, da to vzamete po kosilu npr. Formula IV. Če pa jemljete Betaguard, ki ima kombinacijo za razstrupljanje telesa, vam pa svetujem, da ga vzamete pred spanjem. Enako velja tudi za kalcij in magnezij, saj najboljša vezave je, če to vzamete zvečer pred spanjem. Slednje deluje tudi na srčni ritem in na to, da vam ne razbija srce. Po drugi strani pa s tem pomagate telesu pri razstrupljanju, ki poteka v dopoldanskem času.

Če sedaj ponovim. B vitamine vzamemo po kosilu ali pa pred spanjem. Če pa je prehransko dopolnilo za razstrupljanje, kot je Betaguard, to pa vzamemo zvečer pred spanjem.
C vitamin je potreben zato, da obnavlja telo. Lahko ga vazmemo po vsakem obroku npr. 3x na dan po eno tableto. Če pa recimo jemljete eno tableto na dan, pa seveda priporočam, da ga vzamete pred spanjem, ker C vitamin pomaga pri obnovitvi telesa, drži skupaj kolagen, ki vpliva na lepo kožo, na prožne sklepe. Deluje pa tudi na to, da se med spanjem obnavljate.
Pomemben je še Omega 3, ki se ga vedno jemlje pred spanjem. Glede na to, če je nekdo zelo veliko v stresu, priporočam da vzame Omega 3 v kombinaciji s C vitaminom, ker v nasprotnem primeru dobre maščobe lahko oksidirajo, če ste preveč pod stresom. Omego 3 se vzame po 3 tablete na dan, ki deluje na prožnost sklepov, obnavlja možganske celice, deluje na boljšo koncentracijo v dopoldanskem času in predvsem pomaga pri topljenju maščobe okoli trebuha, saj je sestavni del hormona DHEA. Hormon DHEA vpliva na to, da se preoblikujete med spanjem.
Ni potrebno da jeste vse naštete vitamine, ampak kar pa priporočam za vsakega so Omega 3, B vitamin in C vitamin.