Kandidiraza, zakisanost telesa in težave v menopavzi

Apr 24, 2020 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in v prejšnjem videu smo govorili o tem, kako si pomagati pri nihanju razpoloženja, pri menskih valovih in težavah v meni. Od tukaj naprej pa bomo govorili o kandidi, saj ogromno ljudi ima težave s kandido.

Kandida je zakisanost telesa ampak v osnovi je kandida zakisanost misli. Najprej poglejmo, kaj škoduje oziroma hrani kandido. Kandida je glivica v črevesju. Če si mi predstavljamo, da ko pojemo hrano, hrana pride v želodec in potem imamo črevesje, kjer se kandida naseli. Dejstvo pa je, da kandida lahko kolonizira praktično celo telo. Lahko gre po celem telesu in vse do sluznice se naseli, saj vemo ženske, ko imate vnetja, tukaj zadaj je kandida, ki se je že naselila v nožnici.

Kdor ima težave s kandido mora črtati vse kar je belo, vse kar vsebuje sladkor, ampak tukaj pa ne govorimo o mlečnih izdelkih.
Tukaj si lahko pomagate z glikemičnim indeksom, saj vse kar ima glikemični indeks nad 30, za vas ni primerno, ker to hrani kandido, glivico.
Da si boste lažje predstavljali imamo mi v črevesju približno 2 kg bakterij in če sedaj te slabe bakterije prevladajo, imate napihnjen želodec, imate pline.

Za tiste, ki imate kandido lahko preverite tako, da zjutraj v kozarec vode pljunite prvo slino in če se potopi, pomeni, da imate kandido. To pomeni, da boste morali začeti delati na razstrupljanju telesa. Kot sem že omenila, da je potrebno tukaj odstraniti vse belo, moko, sladkor in tudi gluten.
V knjigi Ko ima življenje žur sem zapisala vso hrano, ki vsebuje gluten, saj ta hrana po večini tudi hrani kandido.

Pri razstrupljanju telesa pa potrebujemo C vitamin, vitamin B12, omega 3, kalcij in potrebujete tudi silicijev gel. Ogromno silicija lahko odbite s hrano in sicer zelena, brstični ohrovt, zelje, ampak ga je premalo in zato potrebujete gel.

Ko vidite, da imate kandido imate zastrupljeno telo in boste morali podpreti telo s tem, da ga prenehate zastrupljati.
Pomembno je tudi, da poleg začnete piti čaje iz ognjiča, melise, timijana, armana in sploh arman je tisti, ki čisti notranji nemir. Arman se priporoča tudi takrat, ko imate neredne menstruacije. Dober čaj je tudi plešec in iz zlate rozge. Zlata rozga je zelišče, ki počisti od znotraj, deluje na umiritev kortizola, umiritev nadledvične žleze, kjer se proizvaja stresni hormon. Zlata rozga tudi čisti od ščitnice, notranje organe in pomaga pri tem, da gre več strupa iz telesa.
Poskrbite na ta način za svoje telo in boste videli, telo vam bo hvaležno in vrnilo vam bo ogromno zdravja, dobrega počutja in dobre volje.

Glede na to, da je kandida zastrupljenost telesa in misli, bom prebrala še eno sporočilo iz kart Prehod v novo dobo.
Molitev in meditacija – Moj duh je miren. Povezana sem z izvorom. Jaz sem ženska in sem blagoslovljena; blagoslovljeni so vsi, s katerimi prihajam v stik. Blagoslavljam vse, kar si želim, da se izboljša. Napolnjuje me božanska svetloba, ki se preko mene steka na zemljo.

Imejte se rade in vsaka sprememba je dobrodošla in prej kot sprejmemo dejstvo, da edina stalnica v življenju je sprememba, lažje bomo šli naprej. Uživajte.