Kam se vam nabira maščoba in kako shujšati v trebuh

Jun 10, 2020 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o tem, kako telo sporoča s tem, kam se nabira maščoba, česa nam manjka. Kamor se nabira maščoba, telo hoče sporočiti da nekaj manjka.

Vse to sem opisala tudi v knjigi Ko imajo hormoni žur na strani 77.
Če se vam povesi pri zgornjem delu roke maščoba pomeni, da vam telo kaže, da je zastrupljeno, da je preveč strupov in je potrebno razstrupljanje telesa pospešiti. To pospešite lahko s tem, da zjutraj na tešče popijete sok iz zelene in notri lahko dodate še ohrovt, peteršilj. Dopoldne poteka razstrupljanje telesa in s tem ko zjutraj sploh sok iz zelene uživate, se pospeši razstrupljanje in hkrati deluje proti celulitu.
Roke je potrebno tudi okrepiti, povečati moč v rokah in to lahko naredite z enostavnimi vajami z utežmi. Če zavestno ne delamo na tem, da pridobimo mišično maso in če še kakšen obrok izpustimo in nimamo dovolj beljakovin se zgodi, da vam mišično maso začne telo porabljati za obnovo in drugje zmanjka. Povesijo se vam lica, roke, prsa, zadnjica in povesijo se notranji organi, ki so vpeti na mišice in začne s časoma uhajati voda. Tako da, nobena stvar ni zapečatena, saj ker smo živi se obnavljamo.
Za obnovo pa potrebujemo Omega 3 zvečer in beljakovine. To je nujno, da telo zgradi rastni hormon in takrat se bodo zmanjšale hrčkove vrečke, mišice se bodo napele. Če pa boste zjutraj na tešče malo še pomigali, se takrat zgodi proizvajanje mišične mase, pospeši se razstrupljanje in poveča se nočno izgorevanje maščob, kar pomeni, da pospešite hujšanje.

V knjigi Ko imajo hormoni žur na strani 76 pa sem opisovala o maščobnih oblogah na hrbtu. Če se vam dame dogaja, da vam pri modrčku visi maščoba, to kaže na to, da vaše telo ne presnavlja dobro ogljikovih hidratov.
Tukaj vam manjka vitamin B6, ki je ključni, da privede do tega, da hrano spreminja v energijo. To je vžigalica v celici. V celici so 3 ključne vžigalice in sicer vitamin B6, ki ga največ dobite v mlečnih izdelkih, lososu, oreščkih. Naslednja vžigalica je magnezij, ki ga največ dobite v rdeči pesi, brokoli, zeleni. Zadnja vžigalica pa je C vitamin, ki ga dobite recimo v limoni. Limono recimo stisnete v vodo in s tem pomagate telesu, da pride do vžiga in se začne tvoriti večja presnova v celici.
Še en nasvet za vse vas, ki imate obloge na hrbtu. Svetujem vam, da počasi jeste, saj se prebava ogljikovih hidratov začne v ustih. Bolj zavestno prežvečite hrano, saj če spotoma jeste in goltate hrano, se naredi cmok v želodcu in enostavno ne zmorete v zadostni meri prebaviti in jih presnoviti naprej, da pride v celici do vžiga.

Za tiste, ki imate močnejša meča oziroma noge, vam tukaj telo sporoča, da imate premalo počitka, nespečnost, pomanjkanje vitaminov B in lahko je neravnovesje med kalijem in natrijem. Kalij recimo dobite v regratu, trpotcu, vsa zelišča vsebujejo ogromno kalija. Tisti, ki imate povišan krvni tlak, bi morali imeti striktno vsak dan en obrok zelen smuti, seveda lahko dodate tudi oreščke. Po enem mesecu bo vaš krvni tlak uravnan.

Za tiste, ki se vam nabira maščoba na trebuhu je pa problem stres. To lahko rešite z Omega 3 maščobno kislino in C vitaminom. Prav stresno maščobo na trebuhu najlažje stopite tako, da dodajate Omega 3 in C vitamin. Seveda pa ne pozabite, da za večerjo zaužijete beljakovine ter zelenjavo in boste videli, da vaše telo se bo preoblikovali.

En nasvet za vse, ki ste v stresu. Pomembno je da se umirite. Tisti ki imate maščobo na trebuhu, ne pomeni več športa ampak več umirjanja. S tem ko se umirite, se začne proizvajati hormon sreče, ki požene vse ostale hormone, tudi hormon zadovoljstva.

V knjigi Ko imajo hormoni žur najdete tudi jedilnike, kako se prehranjevati. Tisti, ki želite preoblikovati svoje telo si specite ajdov kruh. Saj tudi maščoba na trebuhu je lahko pokazatelj, da ne prebavljate dobro gluten. Več o glutenu pa sem pisala v knjigi Ko ima življenje žur.

Imejte se lepo, poskrbite za sebe, saj vaše telo vam želi sporočiti kaj je narobe, tako da začnite brati sporočila vašega telesa in vse se bo uredilo, predvsem vaše zdravje in energija.