Kako pravilno komunicirati z ljudmi – grlena čakra

Mar 30, 2023 | Osebna rast, Videoblog

Grlena čakra je povezana z izražanjem svoje resnice. Ko nekdo stopi na naša čustva oz. ko zadane ob našo rano, takrat nas rana zaboli. To je jasen klic, da je potrebno narediti nekaj na sebi.
Prvi korak zdrave komunikacije je, da znamo definirati svoja čustva in potem jasno povedati, kaj občutimo. Toplo vam priporočam knjigi Otroci so iz nebes (za vzgojo otrok) in Kako se pogovarjamo z otroki in kako jih poslušamo. Knjigi govorita o tem, kako prepoznati otrokova čustva.
Odrasli imamo velikokrat težave, da ne prepoznamo niti svojih čustev, kako bi lahko potem prepoznali čustva svojih bližnjih.

Pred kratkim je bil materinski dan in 8 let nazaj sem se prav za materinski dan odločila, da bom naredila nekaj zase. Takrat sem bila 3 tedne brez glasu, bila sem prehlajena – glas je bil samo posledica mojih potlačenih čustev. Takrat sem šla na gong kopel in nekaj se mi je aktiviralo, saj je šla bolečina čez ramo, v podplat, na grlo. Začela sem kašljati, posledično pa se mi je vrnil glas. Čez kakšen teden sem šla še enkrat na gong kopel. Terapevta sem vprašala, kje je najboljša točka v prostoru, da si pospešeno pomagam pri težavah z grlom. Pogledal me je, ter rekel: »Zvok te doseže kjerkoli si v prostoru – za grlo pa pomaga, če komu poveš, kar mu gre.«

Takrat je bila zame velika težava izražati svoja čustva, ker sem se bala, da bom s svojo resnico koga prizadela. Če imate ta strah, da bi s svojo resnico nekoga prizadeli, ga boste v vsakem primeru: ko se postavimo zase, s svojo resnico vedno prizadenemo. Ljudi okoli sebe smo navadili, da smo vedno tihi, prijazni in ubogljivi. Ko jasno posvete svojo resnico, se svet okoli vas začne spreminjati.

Dokler tlačimo svoja čustva, tudi grlena čakra ne more delovati dobro – posledično se pojavijo težave s ščitnico. Ščitnica deluje na celotni limfni sistem, vpliva na vse hormonske centre, človek je utrujen, težave se pojavijo tudi s spolno čakro, ki se izraža kot vnetje nožnice ali mehurja; ščitnica vpliva tudi na željo o sladkorju – posledično se lahko človek, ki ima težave z izražanjem čustev, začnete rediti.

Z mišičnim testom lahko preverite, če imate katerega od naslednjih programov:

 • Strah me je kritike.
 • Bojim se, da me bodo obsojali.
 • Strah me je, da bi se osmešila.
 • Bojim se resnice.
 • Žalost, ki jo čutim v globini duše, me duši.
 • Bojim se postaviti zase.
 • Bojim se zavrnitve.

Grleno čakro spodbudimo z modrimi oblačila. Pomaga tudi, če večkrat uživate vijolično sadje, npr. borovnice. Govorite si:

 • Dovoljujem si, da se jasno izražam.
 • Dovoljujem si biti jaz.
 • Dovoljujem si priznati svojo resnico.
 • Dovoljujem si svobodo.

Grlena čakra se odziva na stres. Če ste v kroničnem stresu, se v nadledvičnih žlezah proizvaja stresni hormon, ki pošlje koktajl stresnih hormonov po celem telesu in blokirajo izločanje ščitničnega hormona oz. ščitnični hormon se izloča v zadostni količini, vendar v krvi oksidira – ščitnični hormon vam dobesedno razpade.

Vse to sem pisala tudi v knjigi Ko imajo hormoni žur in v knjigi Ko imajo čakre žur na strani 332.

Afirmacija za grleno čakro: Zavedam se tega kdo sem. Jaz sem bitje svetlobe, jaz sem radostna plesalka skozi življenje, jaz sem resnica in življenje, jaz sem boginja na Zemlji.

Vsi smo boginje in bogovi na Zemlji. Mi smo božanska bitja in s svojo vibracijo ustvarjamo to, kar se nam dogaja. Zzačnite govoriti svojo resnico. Stvarstvo vas sliši in v vašem življenju se bodo res zgodili čudeži.