Kako bi pa vi odgovorili?

Jul 19, 2022 | Osebna rast

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o tem, kaj je življenje.

Včeraj sam s hčerko obsedele pri mizi po kosilu in sva prišle na temo, da ona svoje prijateljice sprašuje oziroma da odgovorijo na vprašanje “Kaj je prva misel ki gre skozi njih – življenje je _______”. Ona pa je rekla da je njej življenje ena šala. Nekatere izmed prijateljic so rekle da je življenje garanje, druga je rekla, da je prilagajanje, naslednja je rekla, da je uživancija in tako naprej.

Kaj je pa pri vas prva misel, ki gre skozi vas, ko odgovorite na vprašanje “Kaj je življenje?”. Ko je pa mene hčerka vprašala kaj je življenje, sem odgovorila, da zame je življenje pustolovščina. Če gledam svoje življenje, je eno obdobje, ko sem bila doma na kmetiji, drugo obdobje je večji del mojega življenja, ko sem bila v partnerstvu oziroma zakonu. Trenutno obdobje pa ko sem se preselila, sem samska in pišem knjige in seveda nikoli ne vemo, kaj nas vse še čaka. V osnovi je življenje ena velika pustolovščina. To zgodbo sem opisala tudi v emailu, ki so jo prejeli tisti, ki so prijavljeni na moje novice. Še vedno se lahko prijavite na moji spletni strani Srečno življenje. Ena gospa mi je na to zgodbo odgovorila, da ona življenje na ta način in da je ogromno krat slišala, da življenje ni šalca kave.
Ogromno ljudi je odgovorila, da je lepo, je igra. En gospod je napisal, da življenje je lepo ampak da je tudi pot v smrt.
Dejstvo je, da vsak izmed nas ima tukaj in zdaj eno življenje in to življenje nas uči življenjske lekcije. Kasneje sva se s hčerko pogovarjali tudi o življenjskih lekcijah. In moja življenjska lekcija je, učenje ljubezni do sebe. Hčerka pa je odgovorila to, da se je naučila predvsem to, da v življenju ni odgovorna za nikogaršnjo srečo ampak, da je odgovorna zgolj za sebe, svojo srečo in da dela to, kar njo osrečuje.

Ko enkrat osvojimo to, da smo odgovorni za svojo srečo, potem s svojo srečo sijemo in osrečujemo tudi druge. Če pa želimo biti odgovorni za srečo drugih, to pa nikdar ne bomo morali ustreči določeni osebi, saj nikoli ne vemo kaj točno potrebuje. Vsak ima neko življenjsko lekcijo.
Gre se za to, da začnemo osrečevati sebe, saj ko osrečimo sebe, osrečujemo druge. Ta naša sreča sije iz nas.

Lekcije ki se jih učimo v svojem življenju res nam včasih dajo vetra. Torej kaj je pa za vas življenje? Kaj je vaša življenjska lekcija? Dajte razmisliti in tista prva misel, ki gre skozi vas, je tista prava misel in to je tisto, kar vam vaša duša sporoča da naredite v svojem življenju.

Sporočilo iz kart Prehod v novo dobo:
Spolna čakra – Ustvarjalna energija teče skozi moje telo. Ravno spolna energija je energija ustvarjanja. Kdor predeluje osnovno lekcijo samovrednosti, zdravi spolno čakro.

Sporočilo iz Ošotovih kart, kaj je življenje:
Življenje je USTVARJALNOST. V osnovi življenje slika točno to, kar nosimo v sebi. Tisti, ki imate prepričanje, da je življenje pustolovščina vam bo slikalo nove in nove pustolovščine. Ko vam življenje slika to vašo ustvarjalnost, včasih ta kreacija ni ravno krasna. In če vam ni všeč kreacija vašega življenja, spremenite temeljna prepričanja in boste videli, vse se bo spremenilo.

Uživajte, vse dobro vam želim in naj vam pri vsem kar delate, pomaga božji blagoslov.