Jutranji smuti za razstrupljanje

Nov 3, 2019 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, danes pa pripravljamo zdrav zajtrk, ki je lahko tudi večerja. Pripravila bom zdrav smuti za razstrupljanje, za dobro počutje, energijo in za čilost možganov.

Pripravljen imam jogurt, ki je kot osnova, notri dam pol avokada. Načeloma je na dan dovolj, če zaužijemo pol avokada, saj pri meni sem opazila če ga pojem več, se začnem rediti. Poleg jogurta in avokada dodam še zeleno, saj vsebuje ogromno kalija. Poleg vsega dodam še malo vode, malo soli, da aktiviramo vse te minerale in dodala bom še dve ključni zadevi in sicer laneno seme in chia semena. Chia semena jih je načeloma potrebno namakati, ampak jaz jih zmeljem v kavnem mlinčku. Zlato laneno seme ima približno 3x več hranilnih snovi kot navadno rjavo seme. Oboja semena zmeljemo v mlinčku in jih stresemo v smuti. Jaz poleg dodam še pol vrečke Neolife shake, ker vsebuje vse vitamine in minerale. Vse skupaj zmešamo.

To je krasna zadeva za razstrupljanje. Chia semena vsebujejo ogromno maščobnih kislin omega 3, ki ima veliko dobrih lastnosti za celice in nahrani naše celice od znotraj. Laneno seme vsebuje lignane, ki so naravni estrogeni, ki delujejo na delovanje hormonskega stanja. Avokado je poln E vitamina, ki je potreben predvsem pri ženskah za hormonsko stanje. Tudi za moške je potreben, saj imajo tudi moški hormone in pomemben je za dobro prekrvavitev. Zelena vsebuje kalij, ki deluje na odvajanje vode iz telesa, na razstrupljanje.

Te recepte sem opisala v moji knjigi Ko ima življenje žur in o lanenem semenu sem pisala na strani 170. Laneno seme je tudi dobro za kri, vsebuje vitamine B12, je dobro za živce. Lanena in chia semena bi morale ženske uporabljati na dnevni bazi zato, da sebe spravimo v ravnovesje. V Neolife shake-ih je soja in sirotka, ampak soja ni gensko spremenjena in dobimo vseh 22 aminokislin.

Ker jaz to uporabljam že kar nekaj časa, se mi pozna na telesu, dobro se počutim in imam ogromno energije.

Dober tek 🙂