Izgorelost in klic duše po spremembi

Okt 26, 2021 | Osebna rast

Pozdravljeni, pred leti sem bila tik pred tem da izgorim in kaj se mi je dogajalo. Na večjih področjih se mi je porušilo.

Če začnem najprej pri poslovnem. Pri poslovnem sem se vrnila po 5 letih, ko sem bila z obema hčerkama doma. Jaz ne hodim v službo ampak sodelujem s podjetjem Neolife in sem delala od doma, saj mi je bilo najbolj pomembno, da sem bila z otroki. Enkrat pa sem se tega naveličala, otroci so zrasli in sem se odločila, da začnem spet delati. V tem času, v 5 letih sem brala, raziskovala in sedaj vemo, kako je pri ljudeh.

Nekoč je oče peljal svojega otroka na vrt in je rekel, poglej, z ljudmi je enako kot s solato, kdor ne raste, gnije. Jaz v tistih 5 letih nisem gnila, ampak sem brala in logično je, da ko bereš, ko razmišljaš, širiš svojega duha. Ko sem se vrnila nazaj v službo, so očitno tisti ljudje ostali na isti ravni. Ko sem se vrnila z različnimi idejami po izboljšavi, tega nihče ni želel.

Začelo se je tako, da so me dobesedno odžagali. Takrat sem šla v okviru Obrtne zbornice v Škofji loki na eno predavanje in predaval je gospod Branko, zdravnik iz Dubrovnika, ki dela v Ljubljani. Predaval je o tem, kako poslovati s težavnimi strankami. Med odmorom stopim do njega in sem rekla, da moje stranke niso težavne, ampak imam opravka s težavnim nadrejenim. Dal mi je tri rešitve: možnost da ostanete in ga tožite, da pustite službo in se ne ukvarjate z njim ali pa da uredite svoj posel tako, da nimate opravka z njim. Jaz sem izbrala tretjo pot in tisto področje, ki je bilo takrat največja kriza v mojem življenju, se je izkazalo za največji blagoslov na poslovnem področju. Takrat sem odprla spletno stran, začela delati preko nje, spoznala mentorje, ki so me vodili naprej, prišla do zanimivega uspeha in dejstvo je, da še danes po toliko letih moj posel raste. Tisto, kar je bila največja težava v mojem življenju je postal moj največji blagoslov in danes se lahko samo zahvalim.

Drugo področje, kjer sem bila v istem obdobju sesuta, je bilo zasebno. Moji otroci so bili nonstop bolni, ker so bili vezani na mojo energetsko polje in ker sem bila izžeta, sem svojo izžetost prenesla na svoje otroke. Otroci so bili rezultat mojega počutja. Letala sem od zdravnika do zdravnika, ves čas smo bili bolni, sama sem imela kandido, zakisano telo, slabo sem se počutila. Če bi še kar vztrajala naprej, bi izgorela.

Preko moje spletne strani Srečno življenje mi je pisala ena gospa, ki je bila zdravnica v kliničnem centru, diagnoza popolna izgorelost in je potrebovala dve leti, da je prišla k sebi. Poznam kar nekaj ljudi, ki pridejo oz. sebe pripeljejo do stopnje popolne izgorelosti. Ko so popolnoma na tleh, zgori hormonski sistem, imunski sistem, psihični sistem, v bistvu se zrušijo na celi bazi. V osnovi je njihova duša že dolgo kričala nehaj, na napačni poti si, spremeni, itd.. Ampak ne, moram biti idealna hčerka, moram sodelovati, moram imeti urejeno stanovanje, moram, moram. Umiri se in dihaj.

Včasih smo sami sebi največji rablji, moram. Glejte, nič nam ni treba, stari ljudje pravijo, da samo umreti je treba, vse ostalo pa nam ni treba. Vse ostalo lahko počaka, ampak res pa je kot pravi slovenski pregovor “Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri”. Tukaj pa se učimo lekcije, da za kakšno stvar rečemo “danes ne zmorem, dovolj”, ker to je lekcija. Dokler samo teramo, bomo sebe pripeljali vedno do točke, da izgorimo.

Jaz ko sem prišla do skoraj točke izgorelosti, sem imela težave z razbijanjem srca, nisem mogla spati, neprestano mi je šlo na jok, bila sem napihnjena, imela sem slabo prebavo, imela sem vnetja nožnice. Potem pa po vsem tem hlastanju po zraku sem potrebovala pomoč in sem si najdla terapevtko. Od te terapevtke sem tudi nekaj knjig prodala preko moje spletne strani in v zameno za tisto provizijo, sem šla k njej na pogovor. Ko sem prišla k njej sem čez vse moje težave dobila še eno porcijo oziroma kot da bi te en s kladivom po glavi. Gospa je pogledala mojo spletno stran in si je ustvarila svoje mnenje in ko sem prišla k njej me je poslala pred ogledalo in mi govorila “poglejte se, to je vse fejk, vse je fejk kar vi delate, takšni ste v resnici, poglejte se, to ste vi”. Jaz sem tam samo jokala, ker jaz nisem prišla po to, da mi en pove, da komaj diham. Jaz sem rabila nekoga, ki bi mi sočutno podal roko, da bi me potegnil ven iz tega ali pa mogoče samo poslušal. Mogoče je bila to tudi samo lekcija zame, saj ljudje, ko smo na tleh, potrebujemo sočutnega poslušalca, nekoga, ki sočustvuje z nami in ne pa nekoga, ki bo dodatno udrihal po nas.

Zadnjič sem govorila z eno gospo, ima majhne otroke, zidajo hišo, zaposlena na vodilnem položaju in je dejansko sebe pripeljala do neke sredine popolne izgorelosti, je sesuta, hlasta po določenih stvareh itd. Tone in bo morala nekaj spremeniti. Potem pa pove, da so še otroci bolni, torej tukaj se mora ona umiriti in mogoče za začetek nekaj malega investirati v sebe. Mogoče investirati v sebe Formulo IV, B vitamini, D vitamin, C vitamin. Formula IV je popolna za izgorele ljudi, saj vsebuje komplet B vitaminov, ki delujejo na občutek stabilnosti. Tudi srečni in na splošno zadovoljni ljudje postanejo depresivni, ki jim manjka B vitamina. Notri je vitamin B12, ki je direktno povezan z živci, jod, ki vpliva na ščitnico. Pogosto ljudje, ki zbolevajo za izgorelostjo, prva od diagnoz je slabše delovanje ščitnice. V Formuli IV je tudi baker, cink, ki obnavlja sluznico, železo, ki nosi kisik. Notri je točna kombinacija, ki deluje na boljšo kri.

Od ene gospe sem pred kratkim dobila vprašanje “Zakaj ne morem shujšati”. Ena od možnosti bi bila to, da nimate karnitina. Karnitin je voziček za odvečno maščobo in je narejen iz hranilnih snovi oz. iz vitaminov in ključen pri tem je B vitamin. Brez B vitamina in osnovnih mineralov enostavno ni vozička, da bi se pripeljala maščobna kislina iz maščobne celice in pripeljala na kurjenje v mišično celico. Karnitin izdelate samo na podlagi tega, da imate zadosti zdrave prehrane.

Vse to najdete zapisano v moji knjigi Ko imajo hormoni žur. Izgorelost je sporočilo duše, ki kliče po spremembah oziroma izgorelost je sporočilo duše, ki je obupano dolgo časa kričala, da je čas za spremembo. Duša te opozarja, da ko si malo utrujen, takrat je prvi alarm, da si na napačni poti. Ko pa si že proti popolni izgorelosti, je dolga pot nazaj. Jaz pravim, da se je prej potrebno ustaviti in kaj narediti.

Stresni hormon pa vpliva na imunski sistem, na slabo prebavo, slabo spanje, nespečnost, neplodnost, neredne menstruacije, krhke kosti, alergije, zmedenost, šumenje v ušesih, zastajanje vode v telesu. Vse to je povezano s stresnim hormonom in stresni hormon dejansko v prednosti pokuri vse hranilne snovi, ki jih potrebujemo za obnovo. Po drugi strani pa je hormon, ki vpliva na obnovo, hormon DHEA in ta hormon se proizvaja ravno tako v nadledvični žlezi in deluje tako: stresni hormon čez dan deluje, zvečer začne padati in začne rasti hormon DHEA in potem proti jutru začne padati. To sta ti dva hormona, ki se izmenjujeta. Dejstvo pa je, da če ste v konstantnem stresu in poslušate novice, vas skrbi covid, skrbi vse, kar se dogaja v svetu in bolj kot sledite tem novicam, bolj ste zmedeni, bolj ste v stresu, bolj so vaše celice zaprte, bolj ste izklopljeni. In to je sporočilo vaše duše, izklopite novice za začetek, izklopite vse tisto, kar vam povzroča stres in poslušajte vse tisto, kar vam hrani dušo. Tisto, kar hrani vašo dušo pa bom prebrala iz knjige Ko imajo duše žur.

Nadangel Kamule, nadangel božje lepote, božje miline. Nadangel Kamuel prosim, ovij planet Zemlje v svoj zaščitni plašč ljubezni. Pomagaj mi, da bom širila tvoja sporočila, da smo vsi ljubezen, da smo vsi ustvarjeni po božji podobi. Pomagaj mi širiti sporočilo, da smo vsi med seboj povezani, da imamo moč spremembe, da nam ni treba suženjsko služiti interesov posameznikov. Pomagaj mi širiti sporočilo, da je vsega dovolj za vse.

Veste, vsaka sprememba se nekje začne in zato govorim skozi mojo zgodbo, kje sem bila in tisto kar so bile zame največje preizkušnje v mojem življenju, so se pokazale, da so največji blagoslov. Vaše področje vašega življenja, kjer imate največje preizkušnje, to je ta trenutek za vas največji blagoslov. Pomislite v čem ste dobri in kako bi s tem svojim talentom lahko vplivali na življenja ljudi. Pomislite, kaj je tisti vaš talent, ki bo dajal nekaj dobrega ljudem okrog vas.

Zadnjič je bila ena gospa pri meni in je razlagala, kako so začeli s kozjerejo in danes so prišli do tega, da delajo na tržnicah, so vedno bolj znani po svoji kvaliteti, da ljudje želijo njihove izdelke in mi ljudje vedno bolj posegamo po zdravih zadevah.

Tisto kar je vaša največja ovira, se lahko izkaže kot vaš največji blagoslov. In to kar je vaš talent, to vas bo nahranilo in prepričana sem v to, zato delajte na tem, da boste malo razvili svoj talent in mogoče počistili kakšen strah z zdravilno molitvijo dekodiranja. To kar vas zadržuje, da ne morete narediti koraka naprej. Ko boste to naredili, se vam bodo odprla nevidna vrata in svet se bo obarval oz. pokazal pot tam, kjer je sedaj videti neprehodna goščava.

Še eno sporočilo iz kart Prehod v novo dobo:

Vztrajnost – Zmorem vztrajati na začrtani poti. Angeli mi stojijo ob strani. Včasih hočem hitro priti do rezultatov, vendar v ozadju delujejo skriti dejavniki, ki jih še ne zaznam. Ko pridejo temni oblaki, ko obup zakrije prihodnost, se zavedam, da so to samo preizkušnje. Ali zmorem ohraniti vero?

Še sporočila iz kart Ošo:

Prejšnja življenja – Lekcija, ki jih vlečete iz prejšnjih življenj so pomembne, zato ker je čas, da se osvobodite, čas da predelate, čas da tokrat naredite drugače, čas da v tem življenju rečete DOVOLJ, čas da nehate zadovoljevati druge.
Odlašanje – odlašate, kot da bi bili v zaporu. Lahko greste naprej, ampak kaj je tisto, kar vas zadržuje. Kaj je tisto, da ne zmorete naprej?
Možnosti – pred seboj imate polje neštetih možnosti.

Bodite pogumni in zaupajte, da se bo vse uredilo, zaupajte v veliki božanski načrt, ker vse dobro je pred nami. Uživajte in naj vas pri tem, karkoli delate, podpira božji blagoslov.