Ideje za zdrave sladice

Mar 25, 2020 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes delamo sladice za hujšanje.

Vsako živilo ima določeno stopnjo sladkorja. Kar imam jaz pred seboj je temna čokolada, ki ima glikemični indeks 15, mandlji imajo glikemični indeks 15, rumove kroglice glikemični indeks 75, jabolka glikemični indeks 30, grenivka glikemični indeks 15.

Določena hrana ima polno sladkorja in ta sladkor se potem prilepi na naše telo in posledično se zredimo. Medtem ko druga živila, kot npr. ta zdrava sladica, jih pa lahko jemo in vpliva celo na to, da ostaja sladkor v ravnovesju in hkrati shujšamo.

Vse te zdrave sladice lahko jemo v okviru kosila brez slabe vesti. Razumeti pa moramo, da če bi radi jedli sladico, to pomeni da pojemo manj krompirja ali testenin. V večernem času pa ni primerno jesti niti te sladice za hujšanje, ampak je bolj pametno, da jemo beljakovine in zelenjavo, ker na ta način ostaja sladkor v ravnovesju in posledično med spanjem se preoblikuje naše telo.

Sedaj pa recept za zdravo sladico in sicer mandljeve kroglice. Potrebujemo mlete mandlje, temno čokolado, agavin sirup, en beljak, rum in par lističev mandljev. Vse skupaj zmešamo in oblikujemo v majhne kroglice ter povaljamo v kokos.
Ker nam je ostal še rumenjak, lahko naredimo čokoladne kroglice. Potrebujemo pa 125 g temne čokolade, 3 žlice mleka, surovo maslo, rumenjak ter nastrgano čokolado, da v njo na koncu povaljamo kroglice.

Dovolj časa imate, da pripravljate zdrave sladice ter kuhate zdrave obroke.

Uživajte in imejte se radi in predvsem poskrbite za sebe.