Hvaležnost

Nov 6, 2020

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes je poseben dan, saj je danes zahvalni dan.

Po Ameriki smo dejansko pobrali vse traparije, kar jih je možno. Kar pa bi bilo res pametno, da bi vzeli po Ameriki pa je Zahvalni dan. Zahvalni dan vemo, da je v krščanstvu enkrat na leto. In če sedaj gledamo hvaležnost. Naj vam prebrem nekaj iz knjige Jaz sem ki sem, sveti ogenj. “Ljubljeni, zapomnite si, v svojem bitju imate tri vsemogočne sposobnosti: pozornost, vizualizacijo in moč kvalificiranja, določanje lastnosti stvarem”. Naj vam to razložim.

Pozornost je v bistvu hvaležnost. Čemu dajem pozornost, temu česar ni ali to kar je? Dejstvo je, da ima vsak izmed nas v neko stvar “uau je”.

In če gledamo sedaj naše prednike, ki so se zahvaljevali za letino, saj je to pomenilo preživetje. Danes večina izmed nas imamo pokrito preživetje. Vem, da sedaj v tem času korone se rušijo tla pod nogami, ta strah glede preživetja. Da počistite ta strah, si lahko pomagate z zdravilno molitvijo dekodiranja. To je temelj in če imam jaz temelj porušen, imam občutek da ni zadosti in kaj se bo dogajalo? Začela bom kopičiti, mogoče bom začela kopičiti maščobo okrog telesa, ker se želim zaščititi. In če želimo, da bo obilje prihajalo v naše življenje, pa moramo temelj počistiti.

Zadnjič sem že govorila o prvi in drugi čakri, ki sta dejansko temelja in prav ta hvaležnosti je tudi temelj. To je kam dajemo pozornost. Če gre vaša pozornost v hvaležnost kar imate, boste vedno dobili več. Naslednje kjer imamo mi ljudje moč, je moč vizualizacije. Tukaj mi Slovenci imamo precejšnjo doto naših prednikov in naš slovenski pregovor pravi “Kdor visoko leta nizko pade”. Tukaj notri v bistvu smo bili leta in leta kastrirani dobesedno na to, ne si želet, bodi zadovoljen da si tukaj. Po drugi strani pa naši športniki dokazujejo, kaj se da. Naše znanje gre v svet in take sposobnosti ki jih imamo, delavnost, pridnost, srčnost, vse to je naše slovensko. In da počistimo ta temelj, ki pa je povezan z ne si želet, da nizko padeš; in naslednji pregovor “Če bi foušija gorela, ne bi potrebovali drv”. No to je pa tudi resnica. Foušija je spet povezana s prvo in drugo čakro. Ko drugim začnemo ploskati s tem sporočamo stvarstvu, da nam daje več. Kamor dajemo mi pozornost in vizualiziramo to kar si želimo, ja tja, kamor pošiljamo svojo energijo. Zato je pametno, da vsako jutro in večer date roke v položaj blagoslova in rečete “Blagoslavljam svojo srečno bodočnost” in si slikate tiste prizore, ki jih vi želite, da bi se naslikale na ekranu vašega življenja.

Včeraj ko sem gledala film in sem jaz poleg kvačkala. In kam gre moja pozornost? V ustvarjalnost.

Naslednja zadeva pa je moč kvalificiranja. Mi ljudje smo tako eksperti v tem, da dajemo ljudem predznak minus ali pa plus. Zadnjič sva s hčerko gledale film Koliba in vem da sem vam o njem že govorila. Mogoče si preberete knjigo in jaz sem določene inserte iz knjig vključila tudi v svojo knjigo Ko ima življenje žur in notri je en odstavek. Mi ljudje se dajemo v vlogo stvarnika in določamo ta je slab, ta je dober, namesto da bi začeli sodelovati in sprejemati. Nekdo, ki vidi pri drugih toliko napak se mora vprašati zakaj on vidi toliko napak, zakaj to njega moti saj to so stvari, ki jih mora on počistiti. Ko obsojamo druge, je zopet povezano s temeljem, ker ne sprejemamo temelja, tudi drugih ampak problem je v tem, ker ne sprejemamo svojega.

No in ker je danes zahvalni dan začnimo s hvaležnostjo, s sporočilom iz kart Prehod v novo dobo.
Hvaležnost – Hvaležna sem za življenje in za vse, kar mi prinaša.
Dobrota – Delam dobro in dobro se mi v izobilju vrača.
Vranična čakra – Moj svet je miren. Občutim mi.

Hvaležnost odpira vrata sreče.