Hormon sreče in pomirjevala

Dec 9, 2020

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes vam moram povedati eno zanimivo zgodbo.

V zadnjih dneh smo imeli kar precej ropotanja, menjava oken in dejstvo je, da naše mucke so bile prvi dan čisto zmedene zaradi menjave okolja in ropotanja. Ena je začela povsod lulat, druga pa puščati dlako. Če to prevedemo v človeško psiho to pomeni, da ko ste v stresu lahko začnete izgubljati lase, druga zadeva pa, da vam lahko udari na mehur in imate vnetje mehurja. Vse to je lahko povezano s stresom.

Za mucki sem takoj poklicala veterinarja, povedala in takoj sta dobili antibiotik. Kar jima je pa dal je Apaurin, vsaki pol tabletke. Bile sta čist zadete. Prvo sta se spravile na hrano, saj sta jedle več kot ponavadi, drugo pa sta bile pijani in obležali brez energije. Veterinar je tudi priporočil, da jima dajem kapsule, ki zmanjšuje stres. Šla sem prebrati kaj te tablete vsebuje in ena izmed sestavin je triptofan. Triptofan pa je aminokislina, ki spodbuja delovanje hormona sreče in hormon sreče pa deluje proti depresiji in je za dobro počutje.

V knjigi “Ko imajo hormoni žur” na strani 384 lahko preberete, kako telo izdeluje hormon sreče.

To obdobje, ki je sedaj, ni za nikogar enostavno, za vse nas se je precej spremenilo. Jaz si želim mir in na to, kar jaz nimam vpliva ne dajem pozornosti. Lahko pa spremenim svoj svet, kako jaz živim. Če želite, da se vam vzpodbudi hormon sreče, ugasnite televizijo. Predvsem zvečer ne gledat televizije, ne gledat nekaj, kar vas bremeni. Vse to kar gledamo in beremo, se nam vrti po glavi.

Če se vrnem na dogajanje včeraj, je tudi mene glava bolela od vsega ropotanja. V roke sem vzela knjigo “Telos – Protokoli pete dimenzije”, in se mi odpre na strani “Zadnji koraki in iniciacije za dokončni sprejem na peto dimenzijo”. Tretja dimenzija je dimenzija kriminala, obsojanja, škodoželnosti, zahrbtnosti, preračunljivosti, manipulacije, zavajanja. To je vse, kar mi trenutno doživljamo na svetovni ravni. Le kaj je resnica za vsem tem, kar se dogaja. Vem pa, da ne želim biti vpletena v to in ne želim dajati svojo pozornosti, ker tam je svet manipulacije. Nekdo, ki doživlja v življenju veliko manipulacije, lahko daje naprej le grenkobo, zato ker to nosi v srcu.

Gre se za to, da mi stopimo na višjo raven, na drugo stopničko, da mi vsakemu oprostimo, da gledamo s sočutjem. Sočutje je vibracija pete dimenzije.

Če se vrnem nazaj na triptofan. Triptofan je tisti, ki ga nujno potrebujemo zato, da naše celice začnejo normalno delovati. Hormon sreče se proizvaja v epifizi, ki je povezana s kronsko čakro. Da mi lahko aktiviramo proizvodnjo tega hormona, čez dan se dela hormon sreče, če občutimo srečo, čez noč pa se proizvaja hormon melatonin, ki pa vpliva na spanje. Triptofan pa spodbuja delovanje enega in drugega hormona, ki ga dobimo če jemo dovolj B2 vitamina, cinka in v beljakovinski hrani kot so skuta, mleko, ribe, pršut. Torej, da bi se proizvajal hormon sreče ne smemo jesti čokolado, ampak skuto, ribe, jogurt, gobe, morsko hrano, itd.. Treba je seveda tudi misliti vesele misli ter zavestno iskati lepe spomine. Toliko lepih spominov imamo in ravno to veča hormon sreče.

Leta nazaj sem bila na eni delavnici in govoril je Alan Kobilica o svojem projektu Vidim cilj. Meni je dal pošteno misliti in veste zakaj? On je slep in vidi cilj. In jaz takrat razmišljam in ne vidim cilja. Bolj kot sem se poglobila me je ta Vidim cilj pripeljal do mojih vrat. Vidim srečo, vidim resnično to, kar si želim.

Knjigo Ko imajo hormoni žur sem zaključila z besedami: Vidim srečo, vidim mir, vidim ljubezen.

Želim vam vse dobro, želim vam srečo, želim vam popolno zdravje, želim vam moč in pogum, želim vam zanos v vsakem trenutku dneva in v vseh obdobjih življenja. Obračajte se k sreči kot sončnica sledi k soncu. Napajajte svoje misli, z občutki sreče, miru in ljubezni. Dovolite si videti mir, ljubezen in srečo.