Hormon sreče in kako se s pomočjo hormonov pomladiti

Apr 28, 2020 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o tem, kako se pomladiti.

Ali ste vedeli, da hormon sreče pomlajuje obraz?

Kaj je potrebno narediti, da pomladite sebe, da sprostite vse? Ključna je aktivacija hipofize, ki je na sredini možganov. Ena drobna žleza, ki odreagira točno na to, kaj vi čutite, vidite, zaznavate. In prav s tem, kar vi čutite in zaznavate, lahko točno to blokirate. Če npr gledate dnevne novice, vidite slabo. Če razmišljate o problemih, s tem povzročate več stresa. Več stresa povzroči, da se izloča stresni hormon v nadledvičnih žlezah in ta stresni hormon preplavi celo telo in vpliva na to, da se dobesedno celice zaprejo. Na ta način se potem starate, stresni hormon prednostno porablja vse hranilne snovi in začnete siveti, lahko vam začnejo izpadati lasje in zobje.

Stresni hormon je hormon, ki stara. Hormon sreče pa je hormon, ki pomlajuje telo.

Kako pa sedaj pomladiti telo? Če vi zavestno začnete iskati lepe spomine, imate fokus na vse lepo ter kar je dobrega okrog vas, vse to spodbuja dobre hormone, hormone zadovoljstva. Omejite kavo recimo na dve skodelici na dan, omejite gledanje novic. Dejstvo je da po 5 uri ne bi smeli gledati več slabih novic ampak le kakšne komedije, kar vam povzroča veliko dobrih vibracij. Kar stimulira rastni hormon in hipofizo je, da vsak dan greste na 20 minutni sprehod, saj takrat ko hodite, avtomatsko stimulirate delovanje vseh žlez v vašem telesu.

Pomembna je tudi hrana in po 5 uri zvečer odpade vse, kar vsebuje sadje, sladkor, moko, škrob. Po 5 uri lahko jeste zelenjavo ter beljakovine, in če to dvoje zaužijete, imate vse potrebne sestavine, da telo izdeluje rastni hormon in hkrati tudi hormon zadovoljstva.

Vse to, kar sem vam sedaj razložila imate opisano tudi v knjigi Ko imajo hormoni žur. In ko boste začeli delati na tem, iskati vse dobro, kakšne so pa potem posledice? Ne le to, da se boste pomladili, ampak med srčno čakro in kronsko čakro se vzpostavi steber energije, ki teče preko vašega telesa in ta steber energije vas pomlajuje.
V Ameriki obstaja Inštitut Hartmann, kjer so prišli do zaključka, da kdor dela na tej srčni energiji dobesedno vzpostavi koherentnost med srčno energijo ter kronsko čakro in se vse v telesu avtomatsko poveča od pomlajevanja do obnove in hkrati se okrepijo medčloveški odnosi, starševske vezi, imate več miru in zadovoljstva, okrepi se imunski sistem, zmanjša se stres, zniža se krvni tlak, poveča se celični pretok, zmanjša se odvisnost, spodbuja človeški rastni hormon, okrepi zaupanje in modro sklepanje, spodbuja celjenje ran, poveča in izboljša spanje.

Če boste vse to upoštevali, se bo vaše telo obnovilo, pomladilo in boste videli, imeli se boste krasno. Naredite to za sebe zato, ker se imate radi in se cenite.

Uživajte.