Hitra obnova celic in avtofagija

Jun 1, 2020 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o mitohondrijih, o avtofagiji in o hitri obnovi.

Naše celice delujejo kot avtomobilski motor oziroma v vsaki celici npr. ena mišična celica ima lahko celo do 2000 mitohondrijev. Mitohondriji pa so celične elektrarne, kjer se proizvaja energija.

Sedaj da si boste lažje predstavljali. Ljudje, ki imajo okvarjene te celične elektrarne, se počutijo kot star avto, ki nima pospeška. In če se vi tako počutite kot ta avto, ki crkuje, pomeni, da vaši mitohondriji nimajo sposobnosti samoobnove in temu se reče AVTOFAGIJA.
To pomeni, da tisti mitohondriji, ki so pokvarjeni, odmrejo, in mi spodbudimo proizvodnjo novih. In sedaj s čim lahko to naredimo?
Pod prvo so aerobne vaje. To pomeni, da greste na sprehod in dihate. Nikakor ne spodbudite celično popravilo, če greste na kolo in komaj svojo dušo ulovite, ko pridete nazaj ali pa recimo da greste teči in obnemorete. Bolj kot mi preteramo svoje telo, bolj povzročamo, da naše telo oziroma mitohondriji postajajo stari, zdelani ampak ne odmrejo in ni možnosti, da bi jih nadomestili novi, zdravi, vitalni.
Res vam priporočam tibetanske vaje, saj s tem tudi spodbudite proces obnove. S tem ko zjutraj delate aerobne vaje, podaljšate nočno izgorevanje maščob, zato ker po dveh urah trdnega spanja se začne proizvajati rastni hormon in če zjutraj malenkost pomigate vplivate na to, da se podaljša jutranje izgorevanje maščob oziroma to nočno izgorevanje maščob in to traja vse do zajtrka in potem z zajtrkom vzpodbudite razstrupljanje.

Pojdimo sedaj nazaj na avtofagijo, torej na to, da te slabe celične elektrarne telo odstrani in vzpodbudimo proizvodnjo novih. To vzpodbudimo s tem, da jemo beljakovine in zelenjavo. V knjigi Ko imajo hormoni žur imate vse napisano, kaj je primerno za določene obroke jesti. Pred spanjem pa vam še priporočam da vzamete C vitamin in Omega 3.
Vi s takšnim načinom prehrane vzpodbudite to avtofagijo oziroma vzpodbudite obnovo celic. Ves ta proces tudi spodbudi obnovo možganov in ni možnosti, da zbolite za katerokoli avtoimuno boleznijo. Vse avtoimune bolezni izvirajo iz podhranjenosti oziroma izvirajo iz tega ker te telo nima zmožnosti počistiti odmrlih celic ali pa tiste, ki slabše delujejo in jih nadomestiti z novimi.
Na ta način, ki vas učim, dobesedno spodbudite proces obnove, vse hormonske sisteme in boste videli da se nenazadnje preoblikujete.
Naredite to na ta način kot vas učim in kot je opisano v knjigi Ko imajo hormoni žur in si boste pomagali do celičnega zdravja, do popravila, do tega da boste poskrbeli za čisto vse nivoje vašega fizičnega zdravja in to je tudi osnova naprej za psihično stanje.

Uživajte in jejte, da popravite svoje celice.