Globoke misli ob dnevu žena

Mar 8, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes je dan žena.

Danes je poseben dan, dan nas žensk. Dejstvo je, da me ženske če smo v moški moči in krepimo moške hormone, smo daleč od tega, da smo ženstvene. Kdaj me ženske krepimo moške hormone? Moški hormon, testeron je potreben da je akcija. Če damo primer da mož in žena pojesta večerja in se pred spanjem odpravita na en hiter sprehod in takrat krepita testeron. Mož bo po takem sprehodu kot zalita roža, vi pa boste dol padli, zaradi tega, ker ste krepili moški hormon testeron. Če vi želite, da boste zvečer kot zalita roža, gresta na kratek sprehod oz. gresta prvih nekaj minut skupaj, mož pa naj gre naprej. Vi pa se potem sproščate, se dobite s prijateljico, saj s tem krepite ženski hormon estrogen.

Drugi ženski hormon, ki pa je ključen da se dobro počutimo je progesteron. Progesteron je pa hormon, ki ga krepimo takrat, ko poskrbimo, da smo me lepe, da se dobro počutimo, uglavnem takrat, ko me ženske poskrbimo za to, da se dobro počutimo v svoji koži. Dobro počutje v svoji koži pa se začne že zjutraj. S prvo mislijo ko zjutraj vstanemo, da si rečemo danes izbiram lepe misli. Če zjutraj začnemo “Dovoljujem, da zdravilni mir vstopa v moje telo, moje celice” in dejansko če jaz že zjutraj sama sebe napolnim s pozitivno energijo, ne more moj dan iti narobe.

Če si recimo rečemo “dovoljujem si, da se imam vsak dan bolj rada in se vedno bolj cenim” in ta, da se imam vedno bolj rada pomeni, da dovolj spim, da dovolj pijem, da moje telo podprem z zdravo hrano, izbiram odnose, ki me podpirajo, izražam svoje čustva, v svoji podzavesti počistim to, kar na celični bazi meni povzroča stres. To je zelo pomembno zato, ker se imamo rade in zato ker je čas, da svoje življenje obrnemo oziroma spremenimo na višji nivo.

Sedaj pa če pomislimo, kako smo bile vzgojene. Po večini smo bile vzgojene s kritiko. Enkrat je moja mama rekla “Kogar se hvali, se pokvari”. Na podlagi tega sem potem v življenju dobila veliko kritik, zato da se ne bi pokvarila v dobri veri. Potem ko odrastemo, ko nimamo mame več poleg, da nam govori, pa sami sebe kritiziramo, namesto da bi si govorile lepe stvari. Karkoli pozitivnega rečete sami sebi, to je zase pomembno.

Kako pa ženske sprejemamo pohvalo? Tiste, ki smo vzgojene kritično npr. nas nekdo pohvali, da imamo lepo majico, me pa odvrnemo “eh saj je staro, saj sem kupila na razprodaji”, namesto da bi se enostavno zahvalile. Gre se za to, da damo na sebe tiste stvari, v katerih se dobro počutimo in da znamo sprejeti tudi pohvalo drugih. Glede na to, da je danes ženski dan, začnimo iskati v drugih ženskah njihove moči. Dejmo pohvalit v drugih ženskah tisto kar je dobro.

Nekoč so se ženske lahko poročile le z kmetje-gruntarji in bajtarji. Tista ženska, ki se je poročila na bajto, je imela komaj za preživeti, medtem ko pa tista, ki se je poročila na grunt, pa je bila gospa. Zaradi tega je ta tekmovalnost med ženskami ostala. Danes vemo, da ni več tako in da ni potrebno tekmovati, katera se bo bolje poročila, saj imamo poskrbljeno za preživetje. Ne tekmujemo več, katera bo višje stopila, ampak pomembno pa je združevati to moč, da začnemo iskati, kaj je dobrega v drugih ženskah. Čas je da presežemo določene omejitve.

Danes na dan žensk in dejte sebi pohvalo, začnite delati za svoje dobro počutje zato, ker se imate rade in se cenite. Takrat, ko me ženske poskrbimo za svoje zadovoljstvo, takrat postanemo privlačne, zato ker je ta naša notranja energija naravnana na žensko energijo, ki pa je milina, sočutje, odpuščanje, povezovanje, to so ženske kvalitete. Če bi bilo več tega v svetu, bi bilo absolutno lepše.

Pomembno je, da začnemo razvijati ta del duhovnosti, da umirimo ta notranji potres in da se navzamemo za vso dobro energijo in potem bo svet lepši. Da je svet lepši je pomembno tudi, da postavimo meje. Nič ni narobe če kdaj rečete ne zgolj zato, ker se imate rade in se cenite.

Naj bo lep dan, uživajte in želim vam vesel dan žena.