Glikemični indeks in vmesni obroki

Mar 29, 2022 | Hujšanje, Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o hrani za hujšanje, razstrupljanje, jetra in predvsem pa, kako nahraniti svoje telo. Ključno pri tem, da se dobro počutimo so vmesne malice oziroma mini obroki in treba je jesti na 2h in pol.

V zadnjem času se je moje telo odločilo, da ne prebavlja več svinjskega mesa. Zadnjič sem šla do sosedov po zaseko, potem sem šla še po čemaž in kasneje pripravila čemažev namaz. Kasneje so se mi nad licami pojavili mozolji. Zadnjič sem šla tudi smučat in sem jedla joto s klobaso in ravno tako so se mi pojavili mozoljčki. Očitno je, da moje telo ne prebavlja več svinjine in to spoštujem.

Mi vsi se spreminjamo in ko se naše telo oziroma duša odloči, da smo na neki vibraciji, nas ne more več podpirati. V tem primeru mene ne podpira več kar vključuje meso. Pri nas skoraj jemo vegeterijansko in sedaj, kako mi rešujemo glede tega saj naše telo potrebuje beljakovine.
Pri kosilu npr. naredimo široke rezance in jaz preden zmešamo testenine z omako, si v krožnik dam samo omako in dodam skuto. Čisto normalno jem in vam povem, da se res najem in tudi občutim, da je to tisto, kar moje telo dobro prebavlja.
Za vse tiste, ki pa vam skuta ne odgovarja, lahko poskusite albuminsko skuto, saj ta skuta ne vsebuje kazeina. Kazein je že predelana mlečna beljakovina, ki povzroča alergijo.

Predvsem jogurt, skuta, kefir so krasni vir beljakovin, ker naše telo potrebuje beljakovine, hkrati vas nasiti, dobite B vitamine.

Za vse tiste, ki ne jeste mlečnih beljakovin imate na razpolago mandlje. Priporočam kar študentsko mešanico ampak je tukaj lahko problem za vse tiste, ki ste občutljivi na sladkor. Rozine so koncentrat sladkorja. Celotno mešanico rozin, mandljev, indijskih oreščkov bi bilo vredu jih namočiti, saj s tem odstranimo fitinsko kislino. Fitinska kislina izplavlja žveplo in B vitamin iz telesa.
Na primer za malico pojeste eno pest oreščkov, poleg popijete jogurt i je to krasen vmesni obrok.
Drugo, kar jaz zelo rada uživam so vložene olive z mandlji. Mandlji so beljakovina, olive dobro delujejo na žleze v možganih, so za razstrupljanje, vsebujejo grenčine, delujejo na jetra, dejansko vsebujejo vse, kar naše telo potrebuje.
Kar je dobro je tudi grudasti sir, to je že malo predelana skuta. To je tudi krasna zadeva, lahko tudi kot samostojni obrok.

Danes sem si za malico pripravila grudasti sir, čez sem dala bučno olje in korenjček.

Dober primer obroka je tudi npr skuta, notri narežete čemaž in avokado in poleg pojeste še rezino beljakovinskega kruha.
Čemaž je res zaklad narave in zdravilna zadeva, je tudi sorodnik česna.

Hrana gre skozi naša usta in naš želodec ter ljubezen gre skozi želodec. Kot prvo pa se ljubezen začne do sebe, zato ker se imamo radi, hranimo naše telo.

Za vse tiste, ki ste se ujeli v nezmožnosti shujšana naj vas povabim na mojo spletno stran srecnozivljenje.si , kjer si lahko naročite prehranska dopolnila, tudi za hujšanje. V tem primeru imam Shake-e, ki ga zmešate z mlekom, jogurtom ali vodo. Poleg lahko dodate še chia semena.

Črevesje je zloženo kot naši možgani in so dejansko naši spodnji možgani. In če imamo spodaj vse “zabasano” imamo seveda tudi v glavi.
Potrebno je poskrbeti za dobro počutje. Telo je živa zadeva in vse kar vnesemo vanj, slej kot prej postane del nas, zato vnašajmo v svoje telo zdravo hrano, ker se imamo radi in ker se cenimo.

Uživajte in dober tek 🙂