Demenca in zdravje možganov

Avg 25, 2022 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o tem, kako pomembno je, da poskrbimo za zdrave možgane.

Danes sem govorila z enim gospodom in je rekel “Veš, čas ki prihaja, ki je pred nami, ta čas je obdobje velike depresije, tako kot je bilo leta 1928”.
Torej 1917 je bil prvi finančni zlom in takrat so se ljudje v depresiji in obupu metali iz stolpnic v Ameriki, ker so imeli ves denar v delnicah. Potem je prišla druga kriza in ta kriza je bila obdobje velike depresije. In sedaj, če se zgodovina ponavlja in če vas je strah, da se boste zlomili če bo slučajno finančni zlom pomeni, da predelujete nekaj, kar imate za predelati iz enega izmed preteklih življenj, ko so se vam porušili temelji vašega obstoja.

Dajmo danes govoriti o tem, kako poskrbeti za temelje svojega obstoja. Zopet smo pri mišičnem testu in pri tem, kako pomembno je poskrbeti za temeljna prepričanja glede tega, kdo jaz sem, glede varnosti in glede obstoja.
Tisti, ki predelujemo nekaj v življenju, smo bili pregnani, smo se morali seliti, smo umrli na tujem, preverite z mišičnim testom, da boste prišli do zaključka, če ste mogoče tudi vi tisti, ki imate za počistiti temeljna prepričanja.

Sedaj pa, kako veste, da imate težave? Korenska čakra je povezana z bolečinami v križu, v kolkih, s koleni, z nogami. Korenska čakra je povezana kot elektromagnetno polje, ki teče med korensko čakro in spolno čakro in ta dva centra spodaj tvorita kot nekakšno navidezno posodo naše življenjske energije. Več kot imamo naluknjanih prepričanj oziroma prepričanj “ne zmorem, sem nemočna, strah me je premikov, strah me je izgube, strah me je, da ne bi imela za preživeti”, s tem se zgodi, da je v bistvu ta posoda, kjer se nahaja življenjska energija tako, kot da bi bil naluknjan sod, skozi katerega odteka energija. In če želimo to popraviti je pomembno, da se lotimo zdravilne molitve dekodiranja in notri vstavljamo ta temeljna prepričanja glede preživetja. Pod drugo pa moramo razumeti, da iz posode naše energije gre po hrbtenici navzgor življenjska energija in ta energija vpliva na energijo naših možganov. Ko naši možgani dolgo časa ne dobivajo prave energijske podpore, se lahko začne dogajati to, da nam zmanjkajo neke povezave v možganih in da enostavno se izklapljajo, ker nimamo energijskega dotoka. To je kot suh rečni kanal, saj kamor ne doteka voda se posuši.

Če sedaj razumemo, da mi moramo poskrbeti zato, da namočimo z energijo naše možgane, je potrebno to temeljno energijo preprečiti, da uhaja in jo spraviti po hrbtenici navzgor.

Za zdravje možganov vam priporočam svojo knjigo Ko ima življenje žur, saj ponuja odgovore pri avtoimunih obolenjih, katera hrana pomaga, kaj narediti takrat, ko ste občutljivi na gluten in kako telo kliče po spremembi. V drugem delu knjige pa boste našli veliko receptov in praktičnih načinov, kako si izboljšati psihično počutje, kako z molitvijo, z meditacijo in s čiščenjem podzavesti premagate vzorce družine in se postavite na povsem novo vibracijo.

Če gledamo naše možgane pogosto in ko so leta in leta obremenjena se lahko zgodi, da se pojavi najbolj pogosta bolezen današnjega časa in to je DEMENCA. Demenca se začne kazati na različne načine. Lahko se začne kazati kot neko pozabljanje, lahko pa se prikrade zelo neopazno. Ljudje okrog začnejo opažati, da se človek začne spreminjati, da postane bolj sebičen in lahko celo agresiven. In to je že lahko prva stopnja obolenja. V tej stopnji sorodniki ne prepoznajo, da je nekdo bolan, saj samo opažajo, da je ves čas neka drama in ravno ta prva stopnja bolezni bi bila potrebna za zdravljenje. Čas je, da se pogovorite z zdravnikom in mogoče kdor je že v tej prvi stopnji, začne jemati kakšna zelišča za umiritev živcev in predvsem, da človek ki zboli poskrbi za to oziroma sorodniki poskrbijo za to, da dobij zdravljenje.
Demenca se potem lahko začne tudi stopnjevati v agresiji, v pozabljanju in ker odmirajo možgani, se lahko stopnjuje v tej smeri, da se izklopijo določene funkcije, kot je zadrževanje vode, blata, do tega, da enostavno nimajo občutka za kaj služi npr. žlica.

Bolezen demenca se največkrat pojavi pri ljudeh, ki imajo najbolj obremenjena temeljna prepričanja in se jim je v življenju nekaj groznega zgodilo. In zato, ker ta življenjska energija ne pride več v možgane, se dobesedno možgani začnejo izklapljati, ker nimajo dotoka življenjske energije.
Pri dementni osebi vi lahko naredite bolj malo čeprav je pa to alarm za vas, da če imate dementnega sorodnika, je to eden izmed najšibkejših členov v vaši družini in da je čas, da vi počistite svoja temeljna prepričanja, da vi ne boste zboleli za demenco.

Pozitivno sporočilo iz kart Prehod v novo dobo:
Dušni partner – Varno je ljubiti.
Modrost – Moje srce je čisto in lahko sprejema večno modrost.

Dokler mi ne poskrbimo za to, da temeljna energija iz korenske čakre ne priteka v možgane, toliko časa se izklapljajo. In če želite občutiti modrost, poskrbite za temeljna prepričanja.
Uživajte in vse dobro vam želim pri vsem in imejte predvsem sebe radi.