Demenca in zdravje možganov

Avg 25, 2022 | Zdravje

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes bomo govorili o tem, kako pomembno je, da poskrbimo za zdrave možgane.

Danes sem govorila z nekim gospodom, ki je rekel: “Veš, čas ki prihaja, bo čas velike depresije, tako kot je bilo leta 1928”.
Leta 1917 je bil prvi finančni zlom in takrat so se ljudje v Ameriki zaradi obupa in depresije metali iz stolpnic, ker so ves denar imeli v delnicah. Ker se zgodovina ponavlja in če vas je strah, da se boste zlomili, če bo slučajno finančni zlom, pomeni, da predelujete nekaj, kar je povezano z  enim (ali več) preteklimi življenji, ko so se vam porušili temelji vašega obstoja.

Kako torej poskrbeti za temelje našega obstoja? Zopet smo pri mišičnem testu in pri tem, kako pomembno je poskrbeti za temeljna prepričanja glede tega, kdo jaz sem, glede varnosti in glede obstoja.
Če vas je strah, da bi bili preganjani, če vas je strah, da bi se morali seliti ali, da bi umrli na tujem, potem preverite z mišičnim testom, če ste mogoče tudi vi tisti, ki imate za počistiti temeljna prepričanja.

Korenska čakra je povezana z bolečinami v križu, v kolkih, s koleni, z nogami. Korenska čakra in spolna čakra skupaj ustvarjata kot nekakšno elektromagnetno polje. Lahko si ju predstavljamo kot posodo naše življenjske energije. Več kot imamo prepričanj “ne zmorem, sem nemočna, strah me je premikov, strah me je izgube, strah me je, da ne bi imela za preživeti˝, večje bo odtekanje naše energije. Če želimo to popraviti, je pomembno, da se lotimo zdravilne molitve dekodiranja in notri vstavljamo ta temeljna prepričanja glede preživetja. Pod drugo pa moramo razumeti, kako potuje življenjska energija iz ˝posode naše energije˝  po hrbtenici navzgor v možgane. Če možgani dolgo časa ne dobivajo prave energijske podpore, se lahko začne dogajati, da se možgani začnejo ‘izklapljati’.

Za zdravje možganov vam priporočam svojo knjigo Ko ima življenje žur, saj ponuja odgovore pri avtoimunih obolenjih, katera hrana pomaga, kaj narediti takrat, ko ste občutljivi na gluten in kako telo kliče po spremembi. V drugem delu knjige pa boste našli veliko receptov in praktičnih načinov, kako izboljšati psihično počutje, kako z molitvijo, z meditacijo in s čiščenjem podzavesti premagati vzorce družine in se postaviti na povsem novo vibracijo.

Če so naši možgani leta in leta preobremenjeni, se lahko pojavi najbolj pogosta bolezen današnjega časa in to je DEMENCA. Demenca se začne kazati na različne načine. Lahko se lahko začne kazati kot pozabljanje, lahko pa se prikrade zelo neopazno. Ljudje začnejo opažati, da se je človek začel spreminjati, da postaja bolj sebičen, lahko celo agresiven. To je že lahko prva stopnja obolenja.

V začetni stopnji sorodniki največkrat ne prepoznajo, da je nekdo bolan. Opažajo, da se ves čas  dogaja neka drama. To je prva stopnja bolezni, ko bi bil že čas za zdravljenje. Če pri svojih dragih opažate spremembe, se je pametno pogovoriti z zdravnikom. Poleg tega bi si bilo tej osebi pametno priskrbeti zelišča za umiritev živcev.
Demenca se lahko začne stopnjevati – človek, ki oboli, lahko postane agresiven (verbalno in/ali fizično), večkrat pozablja … Ker mu odmirajo možgani, se lahko zgodi, da se izklopijo določene funkcije, kot je zadrževanje vode, blata, do tega, da (v zadnji fazi) enostavno nima občutka, za kaj služi npr. žlica.

Bolezen demenca se največkrat pojavi pri ljudeh, ki imajo najbolj obremenjena temeljna prepričanja in se jim je v življenju zgodilo nekaj groznega. Prav zato, ker življenjska energija ne more priti v možgane, možgani delujejo slabše.

Kdor ima dementnega sorodnika, je to alarm zanj – to je v družini najšipkeši člen in vemo, da se podzavestni programi in celični spomini prenašajo celo 9 rodov. Čas je, da vi počistite svoja temeljna prepričanja, da prekinete prekletstvo genskih bolezni. Vsekakor vam priporočam knjigo Ko imajo čakre žur, kjer boste izvedeli, kako počistiti podzavestna prepričanja. 

Pozitivno sporočilo s kart Prehod v novo dobo:
Modrost – Moje srce je čisto in lahko sprejema večno modrost.

Dokler ne poskrbimo za to, da temeljna energija iz korenske čakre ne priteče v možgane, toliko časa se možgani lahko izklapljajo. In če želite imeti modrost, poskrbite za temeljna prepričanja.
Uživajte in vse dobro vam želim pri vsem in imejte radi najprej sebe.