Čudežna moč oliv

Apr 8, 2021

Pozdravljeni, z vami sem Minka Gantar in danes vam bom govorila o olivah.

Za olive se mogoče sploh ne zavedamo, kako zelo so zdrave. Na internetu sem našla eno raziskavo in sicer, da če na dan pojemo 12 navadnih zelenih oliv se zgodi to, da se zmanjša maščobna masa za 1,7% in v 1,39% se v 30 dneh poveča mišična masa. Torej, brez dodatne telovadbe se vam vaše telo preoblikuje. Mišična masa pomeni, da ste vedno bolj čvrsti, maščobna masa pa je “špeh” po domače povedano.

Kaj imajo tako posebnega olive, da tako učinkujejo? Olive so dejansko zakladnica, ki vsebujejo vitamin A in snovi, ki delujejo na vid ter proti ledvičnim kamnom. Zelo dobro čistijo žolč, saj vsebujejo grenčine. Vsebujejo pa tudi ogromno količino E vitamina, ki je pomemben za mladost. Vsebuje tudi D vitamin, ki je ključen za imunski sistem, potem pa še železo skupaj z bakrom delujeta na dobro kri; kalcij, ki deluje na razstrupljanje; kalij, ki deluja na to, da se odvaja voda od telesa.

Kalij je tudi v vsej hrani in deluje na to, da uravnava krvni tlak. Olive vsebujejo tudi magnezij, osnovni mineral, ki pomaga, da se v celicah vžge energija. Manj znan pa je mineral mangan, ki je ključen pri presnovnih procesih, predvsem pa pri kurjenju maščob. Tisti, ki imajo pomanjkanje mangana, imajo metabolični sindrom (začne se ti nabirati maščoba okrog trebuha, kronično si utrujen). Olive pa vsebujejo še ključne aminokisline, te dobre maščobe in sicer, CLA maščobno kislino.

Olive so res zakladnica vsega dobrega, in nasvet za tistes, ki ste zvečer neizmerno lačni. Vzemite si eno skodelico oliv-12 na dan, da se bo vaše telo začelo preoblikovati. 

Olive so tudi ključne za delovanje dveh žlez v možganih, in sicer, epifiza ter hipofiza. Ravno v hipofizi se tvori rastni hormon, ki nas preoblikuje med spanjem. Po drugi strani pa v epifizi se tvori hormon sreče.

Uživajte v življenju in dajte fokus na to, kar je dobro v življenju. Verjemite mi, da lahko nekaj najdete, ker vsak ima nekaj dobrega v svojem življenju. Vsaka sprememba je znanilka nečesa boljšega. Prepustite se toku in dovolite da se zgodi kar se more zgoditi in živite svoje življenje. Sveta ne morete spremeniti ampak lahko spremenite svoje življenje.