Ali uganete kje sem?

Apr 7, 2022 | Osebna rast

Pozdravljeni, danes pa se vam oglašam iz svete gore nad Čedadom. V knjigi Ko imajo duše žur sem pisala na strani 240. Stara gora nad Čedadom se nahaja točno nasproti slovenskega Kanala ob Soči in nekoč je bila to priljubljena romarska pot K Mariji in nadangelu Mihaelu.

Zanimiva je cerkvica in jaz sem danes prvič tukaj in sem si rekla, da vam moram to posneti saj je tukaj zelo čarobno in lepo. Cerkvica je zgrajena iz dveh delov. Spodaj je posvečena nadangelu Mihaelu in zgoraj je kip črne Marije, ki ima neverjetno moč. Res se čuti ta energija.

Nekoč je bila to za Slovence priljubljena romarska pot. Čedad je še spadal pod Slovenijo, sedaj je v Italiji. V Vidmu, v muzeju še vedno hranijo prvotne prevode Svetega pisma, ker tukaj so bili menihi. Prvotni prevodi Svetega pisma oziroma Oče naša se glasi na ta način:

Oče moj, ki si v mojem srcu, posvečeno bodi tvoje ime. Pridi k meni tvoje bogastvo. Zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Hvala ti za moj vsakdanji kruh in odpusti mi moje dolge, kakor tudi jaz odpuščam svojim dolžnikom in pripelji me k rešitvi, da se rešim vsega hudega. Amen.

Oče naš so kasneje malenkost spremenili in so dali namesto “bogastvo” – “kraljestva”, “pripelji nas k rešitvi” – “da nas bog ne vpelje v skušnjavo”.

Če mogoče nimate ideje, kam iti na enodnevni izlet, pojdite v Čedad, saj je majhno mestece in ima zanimivo energijo.

Naj vam še povem zakaj sem jaz tukaj pristala. Sedaj, ko sem napisala novo knjigo, sem se odločila, da preden izide si vzamem nekaj dni prosto. Pri kosilu sem si en dan rezervirala karte za Sicilijo in prenočišče in z mano naj bi šla še ena izmed mojih punc. Naslednji dan pa me pokliče Sabina iz media24 kjer me je opomnila, da imam v soboto v Bohinju delavnico, jaz pa ravnokar rezervirala karte za Sicilijo. Na koncu je na to potovanje z mojo hčerko odšla njena prijateljica, jaz sem ju odpeljala do Benetk na letališče in tisti dan sem si vzela čas zase. In ker sem že bila na italijanski strani, sem se odločila obiskati Čedad in tukaj je res lepo. Res je kar pravi Jože Munih, da tam kjer so črne Marije oziroma oltar črne Marije, tam so posebne energije za čiščenje najbolj črnih energij.

Kot sem že omenila je cerkvica iz dveh plasti. Zgoraj je oltar črne Marije, spodaj točno pod tem oltarjem je oltar nadangela Mihaela, ki v roki drži sulico in prebada hudiča oziroma zlo. In točno tukaj je takšna močna energijska točka za čiščenje najbolj črnih energij.
V cerkvi so tudi slike oziroma podobe ljudi, ko jim je Marija na prošnjo oziroma molitve odgovorila iz leta 1730 itd.. Vedno pa so neka ozdravljenja ali rešitve po kakšni nesreči.

Jaz res verjamem v to, da molitev dela čudeže. V osnovi v Svetem pismu piše “molite za svoje sovražnike” in mi je sedaj vse jasno. Ko mi iskreno molimo za ozdravitev duše človeka, tistega ki nam želi slabo, če iskreno molimo za njegovo ozdravitev; če iskreno prosimo, da se ta naša vez s tem človekom napolni z božjo svetlobo življenjem in ljubeznijo, v osnovi s prvo molitvijo sebi delamo zaščito.

V knjigi Ko imajo duše žur imate na strani 241 moč molitve.

Lep pozdrav iz tega konca Italije, to kar je bilo nekoč Slovenija in romarska pot. Želim vam vse dobro, uživajte in naj pri vsem, kar sem vam dogaja, naj vam pomaga božji blagoslov.